El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Turull dubta de la “voluntat política” del govern espanyol per tirar endavant els indults
  • CA

L’exconseller Jordi Turull creu que l’independentisme ha de passar “de la retòrica a l’acció” i demana als partits que aparquin els retrets. En una entrevista a ‘El Matí de Catalunya Ràdio’ ha considerat que hi ha proves “evidents” d’una manca d’entesa amb l’estat espanyol i, en aquest sentit, creu que només es pot passar a l’acció, o bé “aguantar els cops”. Turull també ha posat en dubte la “voluntat política” del govern de Pedro Sánchez per tirar endavant els indults dels presos independentistes. L’exconseller ha recordat que fa pràcticament un any que els tenen aturats i que no volen generar “expectatives” que després poden fer mal a les seves famílies.

Turull – empresonat a Lledoners – s’ha mostrat convençut que Catalunya necessita esdevenir “un estat independent”, i sosté que ha quedat demostrat que l’estat espanyol només vol adhesions “a partir de la repressió“. Unes actuacions que, considera, s’han mogut a través de la mateixa Fiscalia del Suprem, la qual exerceix “de justiciera” sense “complexos”. “Busca un acarnissament total”, ha assegurat.

Pel que fa a la posició de les formacions independentistes, Turull creu que ha arribat el moment de “recosir complicitats” i acordar un nou full de ruta. “Crec que hauríem d’aprendre de la gent, quan surt no pregunta al del costat de quin partit és” ha conclòs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa