El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Turull creu que l’Estat veu la taula de diàleg com una “entelèquia”
  • CA

L’exconseller Jordi Turull considera que la revocació del tercer grau per a cinc dels líders independentistes presos evidencia que l’Estat veu la taula de diàleg com una “entelèquia” dels independentistes. En declaracions a Rac 1 i encara en règim de tercer grau, Turull ha constatat que les dues parts de la taula del diàleg estan en “galàxies diferents”. Preguntat per la via de l’indult per sortir de la presó, Turull ha afirmat que no el demanarà però que tampoc hi renuncia sempre que suposi no renunciar al seu compromís polític. Tot i així, ha afegit que veu complicada aquesta via tenint en compte el govern espanyol que hi ha.

L’exconseller creu que la decisió de la justícia després del recurs de la fiscalia de Barcelona “dificulta” el diàleg i “complica més les coses”. Preguntat per si els polítics tornaran a demanar el 100.2, Turull ha dit que no se sap què passarà a partir d’ara i ha assenyalat que ara les Juntes de Tractament de les presons es veuen “molt condicionades”. “El que sabem és que ens mantenim ferms en els compromisos. Se’ns persegueix per les idees i se’ns castiga per haver estat membres del Govern”, ha afegit.

Turull ha afegit que és “inaudit” que es revoqui automàticament el tercer grau tal com ha marcat el Tribunal Suprem i ha afegit que després d’aplicar “el dret penal de l’enemic” amb la sentència, ara es “retorça” el dret penitenciari. I és que, segons l’exconseller, s’ha retrocedit uns cinquanta anys. Turull ha explicat que ja tenien interioritzat que es revocaria el tercer grau tenint en compte que la fiscalia actua més de “justicier i escarment” cap als polítics presos. Tot i que ha admès que esperava que aquesta situació arribés “una mica més tard i per un altre procediment.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa