Turull augura que la taula de diàleg no donarà fruits

L'exconseller alerta que la ponència del PSOE "agreujarà" el conflicte i la qualifica de "presa de pèl"

L’exconseller de la Generalitat condemnat per l’1-O Jordi Turull augura que la taula de diàleg no fructificarà i creu que no s’haurà d’esperar als dos anys fixats. “Abans de final d’any es veurà si l’Estat s’ho creu o no“, ha afirmat en una entrevista a ‘El matí de Catalunya Ràdio’. Segons Turull, fins ara el govern del PSOE “ha marejat la perdiu” perquè no aborda el tema de fons. I ha avisat que la ponència marc que el PSOE debatrà en el seu 40è congrés basada en millorar l’encaix de l’autogovern és una “presa de pèl” que “agreujarà” el conflicte. “No anem a la taula de diàleg arrossegant-nos, sinó tocant de peus a terra”, ha argumentat.

Turull ha dit que els terminis no li han agradat mai, en referència als dos anys de marge que s’ha donat a la taula de diàleg. Segons l’exconseller, de la primera trobada del setembre en pot sortir el compromís de tornar a fer una reunió. Però ha afegit, que això no pot passar més de dues vegades perquè “no s’aguantarà per enlloc”.

L’exconseller ha expressat el seu “escepticisme” i ha augurat que no anirà bé una taula de negociació si després les dues parts han d’explicar públicament com ha anat a través d’un faristol. En aquest sentit, s’ha mostrat més partidari que quatre persones per banda es tanquin en un lloc per explorar possibilitats d’acord. Turull ha defensat que s’ha d’anar a la taula de diàleg “sense fer-se trampes al solitari” tenint en compte que el discurs que té el govern del PSOE no té res a veure amb el que es vol solucionar. I ha afegit que no es pot enganyar la gent.

Comentaris

  Doctor Strangelove 26/07/2021 10:57 am
  S'hauria d'operar les orelles, les té massa desapegades del cap! Doc.
   Carlos LP 26/07/2021 11:59 am
   I hauria de fer-se una higiene bucal, té les dents negres com el carbó. No demostra ser gaire polit aquest home.
  Ex-independentista. 26/07/2021 11:24 am
  Però els partits seudoindependentistes catalans segueixen donant suport a aquest govern.
  Ex-independentista. 26/07/2021 11:24 am
  Però els partits seudoindependentistes catalans segueixen donant suport a aquest govern.
   Qui és pseudoindependentista? 26/07/2021 12:52 pm
   Les CUP? Deus parlar dels que van trigar segons a suspendre la DUI i fugir deixant-ho tot enmerdat, oi?
  rd 26/07/2021 11:36 am
  es clar que no, es una trampa i els botiflers erñ hi han caigut de quatre potes
   Si noi, 26/07/2021 11:46 am
   altres van caure de quatre potes devant el batxiller foll que va suspendre la DUI en 8 segons i va fugir deixant-ho tot enmerdat...
  Marededéusinyor 26/07/2021 11:43 am
  Torra ja va la va boicotejar abans de començar i ara segueixen fent-ho, així son els processistes professionals corruptgents... No recordan que qui va suspendre la DUI i va fugir es un poc honorable seu? Què ofereixen millor que seura i parlar?
  Així son els corruptgents 26/07/2021 12:50 pm
  Sempre estàn en contra de tot quan no manan però no ofereixen cap alternativa millor. Quan manan, suspenen la dui i fugen deixant-ho tot enmerdat. Professionals del processisme fins que oblidem la corrupció que arrossegan, ni oblid ni perdó!
  Sherlock 26/07/2021 2:17 pm
  No donarà fruits, perquè per part de Ñ no hi ha res a negociar. La independència és irreversible i les taules de diàleg sol pretenen endarrerir els tempos per tal que la repressió continui fent el seu camí.
   Per endarrerir ja tenim als corruptgents 26/07/2021 2:27 pm
   Miss Catalunya ens donar una costellada de 3 respostes, Fuigpelmón suspengué la DUI en 8 segons i va fugir deixant-ho tot enmerdat, i el pallasso Torra va jugar amb pancartetes i obeint els jutges, rebentar la primera taula de diàleg per ordres del batxiller, i finiquitar la legislatura però no convocar eleccions. 10 anys prUcessant cap enlloc. Ara el nou MHP en sols un mes ha alliberat els presos polítics i reactivat la taula de diàleg mentre els corruptes prUcessistes segueixen criticant-ho tot sense oferir cap alternativa...

Nou comentari