El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Tura demana a The Economist que es disculpi amb Catalunya
  • CA

La consellera de Justícia, Montserrat Tura, ha demanat al setmanari britànic The Economist que es disculpi per haver denunciat “dogmatisme lingüístic a Catalunya”. Segons la consellera, el reportatge que The Economist va publicar fa dues setmanes sobre Espanya (“The party’s over“), i que dedicava un ampli apartat a Catalunya, denota un “grau preocupant de desconeixement sobre la nostra nació” i “cau en afirmacions difamatòries i insultants” en torn a la llengua catalana i als presidents que han passat per la Generalitat “escollits democràticament”.

Cal recordar que aquest reportatge publicat en el seu suplement de The Economist assegurava, entre d’altres, que l’Estat de les autonomies “potser ha anat massa lluny”. “La llengua ha esdevingut una obsessió per als nacionalistes” afirmava en aquest sentit. Els periodistes de The Economist donaven alguns exemples: “Un espanyol que no parla català gairebé no té cap possibilitat d’ensenyar a la Universitat a Barcleona. Una pel•lícula en espanyol no rebrà subvencions públiques”.

“Em sembla increïble que s’hagi publicat quelcom així” ha assegurat Tura. “Quan un reportatge ratlla l’insult ha d’haver-hi una reacció per part del Govern”, ha afegit una consellera indignada que ha subratllat que el delegat del govern a Londres s’ha posat en contacte amb la redacció de The Economist, via carta, per tal d’expressar el disgust que ha generat el document a Catalunya i a la Generalitat i ha demanat a la direcció del setmanari que es disculpi.

– Carta del delegat del govern català al Regne Unit al The Economist

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa