El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Tsunami acaba amb foc, foam i càrregues de la Brimo
  • CA

Arribava amb al batalla mediàtica i mercadotècnica guanyada, però els acabats finals no han donat els resultats esperats. La protesta pacífica i misteriosa que havia convocat Tsunami Democràtic no ha complert les expectatives d’avui per molts dels concentrats, però ja havia fet la feina de marejar l’Estat durant tres setmanes. No ha complert tots els objectius que s’havia proposat, i així ho admès sense posar “excuses”. La gresca ha acabat amb foc, foam, càrregues de la Brimo, nou detinguts i 21 ferits. I a més, amb un mal partit de Barça i Madrid que ha acabat amb un empat a zero. A dins el camp, la protesta s’ha fet evident. 

Tot ha començat a les quatre de la tarda. De fet, la jornada ha començat a primera hora del matí quan els Mossos i la Guàrdia Urbana ha començat a blindar el perímetre del camp. Tot acompanyat d’una esplèndida campanya mediàtica, no només de Tsunami, sinó dels mateixos Mossos mostrant vídeos on fins i tot, el cap de la Regió Metropolitana de Barcelona, el comissari Carles Anfruns, se saludava amb una efusivitat curiosa amb el president del Madrid, Florentino Pérez.

Seguin les instruccions de l’aplicació de Tsunami i el seu Telegram, els concentrats s’han disposats als llocs previstos. La policia també. Les hores han anat passant avorrides i els manifestants, un punt desmenjats, perquè no sabien ben bé que havien de fer. Es repartien rètols amb el color blau corporatiu amb el missatge Spain, sit and talk i caretes de cartró de Messi pels que tenien accés al camp. En qualsevol cas, interpretaven els missatges que enviava l’aplicació. A mida que la tarda avançava s’ha aplegat més gent. Unes cinc-mil persones ha comptat la Guàrdia Urbana.

Cap el vespre, ha començat la gresca i el destremp alhora. L’anunci que hi haurien pantalles gegants i que al minut deu de partit hi hauria un acte mantenia viva l’expecativa. a més, hi ha hagut un intent d’atropellament i han començat les primeres batusses. En aquest cas, provocades per membres dels Boixos Nois contra manifestants. La baralla ha acabat amb un detingut. Al mateix temps, la pantalla gegant -una façana a Travessera de les Corts amb Riera Blanca- no funcionava quan el partit havia començat. La gent concentrada s’ha anat desencantant i marxava de la concentració.

Altres, però, han decidit quedar-se i han mantingut la tensió amb els Mossos al llarg de Travessera de les Corts. La Brimo ha carregat amb contundència contra manifestants que protestaven per la sentència del procés que els llançaven coses o aixecaven barricades amb contenidors. Han començat les primeres corredisses, càrregues i bufetades. El Foam s’ha convertit en actor principal de l’escenari entre Riera Blanca i Gran Via de Carles III fins ben entrada la nit. De fet, un agent s’ha dedicat a disparar des d’una zona elevada dins les instal·lacions del club just davant del carrer Alizabal, des d’on tenia una prespectiva immillorable per anar fer punteria. I a fe de Déu que n’ha fet.

A cada minut que restava per acabar el partit, la Brimo anava dispersant amb més freqüència a cop de furgoneta, una mena de carrussel més controlat, foam i desencotxament amb la defensa a la mà. Fins que quedaven a penes dos minuts per què l’àrbitre xiulés el final. Ha estat llavors que, sense mediar ni una paraula, han carregat sense embuts a la cruïlla entre Arítsides Maillol, Riera Blanca i Travessera de les Corts. Una acció tan intensa que fins i tot, algun Mosso ha rebut, algun ha caigut i algun ha perdut part del material.

Finalment, hi ha hagut dispersió i la força de la gent sortint empipada del camp pel fiasco del partit han acabat de fer net. Finalment, els Bombers han remullat les flames i la protesta s’ha dirigit cap a Travessera amb Gran Via de Carles III. El que havia de ser una protesta futbolera ha deixat un resultat de 21 ferits i nou detinguts per aldarulls. I el regust que Tsunami s’ha quedat a mitges.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa