El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El TSJC no admet la querella de Vox contra la Mesa del Parlament
  • CA

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha decidit no admetre a tràmit la querella presentada per Vox contra cinc membres de la Mesa del Parlament pels delictes de desobediència, prevaricació i usurpació d’atribucions i funcions. La querella anava dirigida contra el president del Parlament, Roger Torrent; el vicepresident primer, Josep Costa; el secretari primer, Eusebi Campdepadrós; el secretari segon, David Pérez, i la secretària quarta, Rut Ribas. El partit ultradretà els acusava de no haver acatat l’acord de la Junta Electoral Central (JEC) que inhabilita el president de la Generalitat, Quim Torra, com a diputat, però el TSJC no veu que els fets relatats en la querella siguin constitutius de delicte. 

Vox havia presentat una primera querella per desobediència i prevaricació, i una ampliació de la mateixa on hi afegia el delicte d’usurpació d’atribucions i funcions. El TSJC, però, no les ha acceptat, seguint el criteri de la fiscalia, que en els seus informes va demanar la inadmissió a tràmit.

El tribunal considera que, un cop el Suprem va rebutjar la mesura cautelar de suspensió de l’acord de la JEC, es va ordenar al secretari del Parlament emetre en el termini de dos dues certificació de la persona que consta com a següent de la llista de JxCat. Així, el TSJC conclou que al ple del 27 de gener es va donar “compliment complet” a l’acord de la JEC del 3 de gener del 2020. La decisió no es ferma i es pot presentar recurs de súplica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa