El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El TSJC nega en la sentència de la Mesa que “jutgi la ideologia dels acusats”
  • CA

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, amb el seu president al capdavant, Jesús Maria Barrientos, ha condemnat aquest migdia a quatre ex-membres de la Mesa del Parlament durant els fets d’Octubre de 2017 per desobediència. Una condemna de 20 mesos d’inhabilitació per càrrec públic, 30.000 euros de multa i el pagament d’una desena part de les costes. Ara bé, en la sentència el tribunal ha volgut pal·lesar que “no hi ha motivació política” en el judici ara resolt. 

En concret, en les 166 pàgines de la sentència, els magistrats enceten un apart només començar els fonaments jurídics tot fent una referència expressa “a la motivació ‘política’ que va guiar les conductes” dels ara condemnats. “Una motivació” que el tribunal considera “rellevant també en la construcció del corresponent element subjectiu del delicte del que es tracta, la nostra valoració tindrà una dimensió estrictament i exclusiva jurídica-penal”.

“Per tant”, continua la resolució judicial, “com reiteradament ha posat de manifest el TC als acusats, el fet que aquests fossin o siguin essent partidaris d’obtenir la independència de Catalunya respecte d’Espanya i la seva constitució en forma de república és perfectament assumible pel nostre ordenament jurídic constitucional, a més de ser intrascendent pel nostre codi penal“. “En definitiva”, prossegueixen els magistrats, “malgrat que pugui semblar ociós haver-ho de dir, no és cert que aquí es jutgi la ideologia dels acusats”.

La part de la sentència sobre la motivació política

La part de la sentència sobre la motivació política Quico Sallés

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa