El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El TSJC jutja Pau Juvillà per desobediència aquest dilluns
  • CA

El diputat de la CUP al Parlament Pau Juvillà serà jutjat aquest dilluns pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per desobediència. Aquesta causa va començar perquè l’actual membre de la mesa de la cambra catalana es va negar a retirar uns llaços grocs que hi havia penjats al seu despatx quan era regidor de la Peria de Lleida. Es va negar a treure’ls després que Ciutadans (Cs) ho denunciés a la Junta Electoral durant la campanya electoral de les eleccions municipals de l’any 2019.

La Fiscalia demana que Pau Juvillà sigui inhabilitat durant vuit mesos i també que pagui la quantitat de 1.440 euros de multa. El ministeri públic assenyala que el cupaire va ser avisat que no retirar els llaços grocs podria tenir conseqüències penals, però “no va fer cas de manera reiterada i deliberada” i va mantenir el símbol que demana la llibertat dels presos polítics i dels exiliats fins que els Mossos d’Esquadra els van treure el 13 d’abril, donant compliment a la mesura cautelar ordenada pel jutjat d’instrucció 3 de la capital del Segrià.

Pau Juvillà ja va declarar al jutjat de Leida el 16 de maig de l’any 2019, i va defensar que la decisió de mantenir els llaços grocs a les finestres del despatx del partit a la Paeria es va prendre de forma “col·lectiva“. Segons el diputat anticapitalista, com a partit polític tenen el “dret i deure d’expressar la seva ideologia” i per tant ”denunciar que l’estat espanyol està intentant invisibilitzar l’existència de presos polítics i exiliats”. Finalment serà el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya qui acabi jutjant Pau Juvillà aquest dilluns 22 de novembre, després que el jutjat d’instrucció número 3 de Lleida li remetés la causa per desobediència quan es va convertir en aforat pel fet de ser diputat al Parlament de Catalunya en aquesta legislatura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa