El TSJC demana un complement salarial per als jutges destinats a Catalunya

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha demanat aquest divendres al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) que insti el Ministeri de Justícia a establir un complement salarial per als jutges i magistrats titulars destinats a Catalunya. Es tracta d’una mesura que permetria aportar “una major estabilitat” a la plantilla de Catalunya. També permetria poder aturar el progressiu increment de vacants en aquest sector. Tal com ha explicat el president del TSJC, Jesús María Barrientos, la manca de professionals dificulta el funcionament del sistema judicial des de ja fa molts anys.

De fet, a partir de la setmana que ve, a causa dels cessaments, una seixantena de jutjats quedaran sense cobertura durant unes setmanes. “Serà una situació puntual, però ens fa por que aquestes necessitats es vagin agreujant en el temps”, subratlla Barrientos.

A banda, el president del TSJC, ha demanat ampliar els aforaments als edificis judicials i a les sales de vista que, actualment, i des de fa gairebé un any i mig, estan limitats al 33%. “S’haurien d’acostar als aforaments permesos en altres activitats en espais tancats, tenint en compte les recomanacions sanitàries”, ha dit des de Lleida, on ha presidit la Comissió Permanent de la Sala de Govern del TSJC. Aprofitant una visita a la capital del Segrià, Barrientos va explicar ara fa un mes que enguany s’ha disparat el nombre d’assumptes que entren als jutjats socials i de família i ha lamentat que la Generalitat no hagi creat un tercer jutjat social a Lleida per motius pressupostaris. Pel que fa als aforaments, actualment només es poden ocupar 1 de cada 3 cadires en les sales de vistes dels jutjats i des del TSJC es demana que s’ampliïn. Barrientos va explicar que aquesta demanda també se l’han fet arribar els advocats en les reunions periòdiques que té amb ells.

Comentaris

    Ricard Novembre 26, 2021 | 17:28
    Jutges estrangers no en volem.

Nou comentari