El TSJC autoritza les manifestacions de Vox d’aquest dissabte

La fiscalia s'havia posicionat aquest divendres al migdia al costat de Vox per demanar al TSJC que autoritzés les quatre manifestacions en cotxe

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha autoritzat aquest divendres les manifestacions de Vox de demà. La fiscalia s’havia posicionat aquest divendres al migdia al costat de Vox per demanar al TSJC que autoritzés les quatre manifestacions en cotxe que el partit d’ultradreta ha convocat per aquest dissabte al migdia a les quatre capitals de província catalanes. Les mobilitzacions, que també es faran a altres punts d’Espanya, les va prohibir el Ministeri de l’Interior i després de diversos recursos i decisions judicials han acabat en quatre judicis contenciosos-administratius al TSJC. L’Advocacia de l’Estat manté l’oposició a les mobilitzacions per falta de garanties sanitàries i pel “rebrot” de casos de covid-19 a Catalunya els últims dies.

Segons Vox, el dret de manifestació no està suspès per l’estat d’alarma, sinó que això només passa en l’estat d’excepció o setge. Tot i que es pot limitar per raons de seguretat sanitària o d’ordre públic, l’advocat de Vox assegura que l’administració no ha concretat cap raó concreta per la qual la manifestació en cotxes particulars pugui afectar la salut dels participants o de la resta de ciutadans. L’advocat també ha recordat que el Tribunal Constitucional té establert que abans de prohibir una manifestació s’han de donar alternatives de recorregut o horaris.

Nou comentari