El TSJC admet a tràmit una demanda de retirada de llaços grocs de la Generalitat

La Sala Contenciós Administrativa tramita una petició de “protecció de drets contra el president Torra a instàncies de l’associació “Levántate”
Escons buits al Parlament que haurien d'ocupar els presos polítics
Escons buits al Parlament que haurien d'ocupar els presos polítics | JxCAT

 

Nou front judicial en el procés sobiranista. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha admès a tràmit una demanda de retirada dels “llaços grocs i propaganda política” de tots els edificis de la Generalitat de Catalunya presentada per  l’associació Aixeca’t-Levántate. La demanda tramitada per la Sala Contenciós Administratiu sol·licita la “protecció dels drets i llibertats fonamentals” i està dirigida contra el president de la Generalitat, Quim Torra, el vicepresident Pere Aragonès i tot el Govern de la Generalitat. 


 

Segons ha explicat la mateixa entitat a través d’un comunicat, reclamen que s’obligui a “retirar tots els llaços grocs i propaganda política a favor dels polítics empresonats i contra el 155, existents als edificis dependents de la Generalitat de Catalunya, sense excepció, per vulnerar els drets dels ciutadans pel que fa a la llibertat ideològica i al dret a la igualtat i a rebre informació veraç, drets que es troben reconeguts a la Constitució”.

 

 

El TSJC, en la seva primera resolució, ha requerit a la Generalitat de Catalunya per tal que es personi en el procediment i, en el termini màxim de cinc dies, remeti l'expedient acompanyat dels informes i dades que estimi procedents.  A més, el TSJC haurà de pronunciar-se en breu, atès que s'ha formulat també una petició de mesures cautelars per a què, de forma immediata, s'obligui a la Generalitat de Catalunya a “retirar tota simbologia, propaganda i manifestacions de signe polític o ideològic independentista dels edificis públics i pàgines web de la Generalitat de Catalunya i es prohibeixi l'exhibició de tota simbologia i propaganda als seus treballadors i càrrecs durant l'exercici de les seves funcions”


 

Així mateix, l’associació demandant Aixeca’t considera que la “Generalitat de Catalunya viola els drets dels ciutadans catalans i, a més a més, vulnera el deure que com a Administració té de servir amb objectivitat, imparcialitat i neutralitat política a tots els ciutadans”. “La Generalitat s’ha apropiat dels espais on s'exerceix i manifesta el poder públic mitjançant una ideologia política, i així projectar la idea que l'Administració pública a Catalunya pertany, amb unanimitat no discutida, a un sol grup d'opinió i relegar els altres ciutadans a una posició subalterna, com una forma de violència que atemoreix, sotmet i coacciona al ciutadà discrepant”, al·lega l’entitat. 

 
Comentaris
XX
Que s'en vagin a la merda els ocupants feixistes aquests. Son gentussa
kiko
Encara recordo quan l´estat espanyol omplia el pais amb llacets contra el segrest d´un empresari per part d´ETA, si han de prohibir els llacos també hauran de prohibir els que son en solidaritat amb el cancer, esclerosi, feminisme, etc.
Graller
Nosaltres rondinem i no fem res. Els van fent sense rondinar. Callrm i fem!!!!!
els feixistes tenen tot el dret
Sort que no han portat al TSJC que no els agrada el color de les cortines del Parlament, doncs també ho haurien admès a tràmit i les farien canviar, quan no és el Prostitucional és el Tribunal Superior de les Jons a Catalunya, quin fàstic! Fotem el camp!!!
Si tenen pebrots
Aquestes "pandilles" de grupuscles que es diuen unionistes però que tenen un denominador comú en les pràctiques antidemocràtiques, si tenen prou pebrots que posin llaços del seu color, i llavors veurem com la ciutadania en decanta clarament pel color groc. No parlen de democràcia ? Doncs que siguin capaços d' admetre-la. Ells només volen silenciar la ciutadania, aplicant el sistema de tirar la pedra i amagar la mà. Creen associacions fictícies on sempre hi ha els mateixos, militants de Falange,
Salat
Fixeu-vos si hi ha separació de poders, que els jutges han de dir als polítics què poden i què no poden dir o fer. Agenollament o desobediència.
EDU
I ... perquè ho admeten a tràmit ? Qual se vol animalada els hi fa peça per mantenir el merder
PBP
El seguen pas, els funcionaris han de vestir de gris. Si aixó tira endavent, tots amb llaços i de groc. Que s'en vagin a fe la ma.
A lo mejor si os dejarais de lacitos y empezarais a pensar un poco...
Uy, qué cosas se me ocurren más absurdas.

envia el comentari