El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El TSJC admet un “error material” però descarta suspendre la condemna de Torra
  • CA

El recurs de súplica a l’execució de la condemna del TSJC al president Quim Torra ha estat rebutjat. Segons la interlocutòria, escrita pel mateix president del Tribunal, Jesús Maria Barrientos, la defensa del president, els advocats Gonzalo Boye i Isabel Elbal, tenen raó en al·legar que es va registrar una errada en la declaració de fermesa de la sentència que va obligar Torra a deixar el càrrec. Tot i això, Barrientos considera l’errada “subsanable”, l’esmena però rebutja la suspensió del compliment de la condemna. 

La decisió respon al recurs de súplica amb què els lletrats al·legaven que hi havia nul·litat d’aquesta interlocutòria de l’executòria perquè el mateix TSJC encara no havia declarat la fermesa de la seva sentència i sí, en canvi, la del Suprem. Els advocats entenien que era una errada “formal i monumental” clau que podia anul·lar el procediment d’execució de la sentència.

El Tribunal, però, assimila la tesi del ministeri públic i replica argüint que si bé és certa l’errada no és res més que una “omissió que no passa de tractar-se d’una errada material a la consignació de la sentència declarada ferma”. Així mateix, els magistrats insisteixen en qualificar-ho de “simple errada material subsanable”. En aquest sentit, la resolució insisteix que amb la subsanació es pugui “originar qualsevol tipus d’indefensió”

Per altra banda, el TSJC desestima la petició de suspensió cautelar per dos motius. En primer terme, perquè podria afectar a “l’interès general que comporta l’execució i efectivitat dels actes i les decisions dels poders públics”. En segon terme, perquè la petició “escapa de l’àmbit de decisió del TSJC que està sotmès a l’imperatiu de la llei que l’obliga a executar”. “Si existissin raons que poguessin justificar la suspensió no ens correspon a nosaltres avaluar o decidir”, conclou el TSJC passant la pilota al Tribunal Constitucional on s’hi ha presentat el recurs d’empara amb també la petició de suspensió de la pena. 

 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa