Trump anuncia que anirà al Tribunal Suprem dels EUA a denunciar un “frau” a les eleccions

El president nord-americà s'autoproclama guanyador dels comicis

El president dels Estats Units, Donald Trump, s’ha autoproclamat guanyador de les eleccions quan encara no s’han declarat els resultats definitius a un grapat d’estats clau com Geòrgia, Carolina del Nord, Wisconsin, Michigan i Pennsilvània. “Ja hem guanyat aquestes eleccions“, ha dit la matinada de dimecres. El republicà ha assegurat haver obtingut estats com Geòrgia o Carolina del Nord, on encara no han proclamat el guanyador. Davant la crida del candidat demòcrata a esperar que es comptin tots els vots, Trump ha avançat que impugnarà el recompte al Tribunal Suprem. “És un gran frau al poble americà“, s’ha queixat.

[r:1]

Anirem al Tribunal Suprem dels Estats Units i mirarem que no trobin cap butlleta de les quatre de la matinada“, ha afegit en el seu discurs. “Per mi seria un moment molt trist” però “la nostra fita és poder garantir el bé per aquesta nació”, ha apuntat el president nord-americà.

A diferència del discurs victoriós de Trump, el vicepresident Mike Pence s’ha mostrat més caut assegurant que es mantenen a l’expectativa dels resultats finals. “Anem de camí a la victòria“, ha defensat, destacant el “marge” de diferència de Trump respecte a Biden als estats clau pendents de proclamar un guanyador.

 

El cinturó d’òxid, clau per decantar la cursa cap a la Casa Blanca

El cinturó d’òxid, la zona del nord-est dels Estats Units tradicionalment vinculada a la indústria manufacturera, es confirma clau per decantar la disputada cursa electoral cap a la Casa Blanca, segons els primers resultats preliminars. Amb Donald Trump i Joe Biden pràcticament empatats, qui s’endugui estats com Michigan, amb 16 vots electorals, Wisconsin, amb 10, o Pennsilvània, amb 20, podria ser el nou president dels Estats Units. El recompte per ara apunta que Trump revalidaria la victòria a Pennsilvània, ja que porta un 56% dels vots amb dos terços de l’escrutini. Els mitjans nord-americans ja donen a Trump Ohio i Iowa, i mantenen als demòcrates Minnesota. Fora d’aquesta zona, Trump s’imposa a Florida i Texas, amb fort pes.

 

Nou comentari