El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Troben restes humanes en les excavacions a la fossa del cementiri dels Reguers (Tortosa)
  • CA

Les excavacions de la fossa del cementiri dels Reguers han permès trobar les restes d’un individu, que podrien correspondre a Francisco Serrano, ‘el Rubio’, un maqui aragonès que actuava a la zona amb la partida de ‘La Pastora’ i que va resultar mort l’any 1954 durant l’assalt a una masia. El Departament de Justícia, que va iniciar les excavacions per intentar trobar el cadàver del guerriller fa just una setmana, ha confirmat que el cos –que s’ha trobat de boca terrosa i sense taüt- presenta un tret de bala a la pelvis dreta, coincidint amb l’autòpsia que se li va practicar després de morir. Malgrat aquestes evidències, serà l’encreuament genètic amb l’ADN de la filla del maqui el que haurà de confirmar-ne la identitat.

Els arqueòlegs preveuen acabar d’exhumar l’esquelet aquesta setmana. Les restes es traslladaran al laboratori de la UAB per fer-ne l’estudi antropològic i extreure’n l’ADN.

Natural de Castellote, un municipi de Terol, quan la Guàrdia Civil va comunicar la mort a la família no els va permetre traslladar el cos per enterrar-lo al seu poble natal. La filla, Lídia Serrano, de 84 anys, va inscriure el cas al Cens de persones desaparegudes de la Generalitat i, a través del govern d’Aragó, va demanar a l’Ajuntament de Tortosa que s’obrís la fossa. Si se’n confirma la identitat, té la intenció d’enterrar-lo al seu poble.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa