El Tribunal Suprem s'inclina per rebutjar l'entrega de Puigdemont

La justícia alemanya ha ofert extradir-lo, però l'espanyola no accepta que sigui lliurat només per malversació de fons
El president a l'exili, Carles Puigdemont
El president a l'exili, Carles Puigdemont | Jordi Borràs

 

Els mitjans madrilenys apunten aquest dijous que Pablo Llarena podria rebutjar l'entrega de Carles Puigdemont només per malversació. 'El Mundo' ho dona per fet, citant fonts del Tribunal Suprem. El rotatiu madrileny cita fonts pròximes al tribunal segons les quals el magsitrat Pablo llarena estudia dues opcioins i les dues passarien per rebutjar la conclusió a la que ha arribat el tribunal regional alemany. Per la seva banda, 'El País' informa que sobre aquesta decisió el Suprem està dividit i que l'opció que menys punts acumula és la d'acceptar l'extradició.


 

Sempre d'acord 'El Mundo', la primera opció és la retirada directa de la euroordre sense cap altre tràmit que dictar l'aute corresponent i comunicar-ho a les autoritats judiciales germàniques. La segona, portar l'assumpte davant del tribunal de Justícia de la UE, per consultar al màxim intèrpret de la normativa europea si la decisió marc que va posar en marxa l'euroordre permet una actuació com la del tribunal de Schleswig-Holstein. Una resposta contrària als interessos de la justícia espanyola desembocaria també en la retirada de l'euroordre.

 

Sense aquesta euroordre, Puigdemont no correria el risc immediat de ser entregat mentre estigui a Alemanya. Si viatgés a un altre país es podria reactivar la petició d'entrega perquè la resolguessin aquells nous tribunals. En el cas que tornés a Espanya voluntàriament no hi hauria problema per detenir-lo i jutjar-lo per rebel·lió.

Comentaris
XX
Però aquest Llarena encare no és a la presò? Que esperen?
Sergi
No és "a la que" sinó que s'ha de dir "a la qual". Prou de catanyolitzar el català!!!
Sergi
Ni "aute" ni "auto" és "INTERLOCUTÒRIA". Cada dia això sembla catanyol, en comptes de català. Deixeu de calcar del castellà i inventar-vos paraules, si us plau!
Joan
AUTE ??? esteu de conya o què ? És INTERLOCUTÒRIA. De les INTERLOCUTÒRIA que hi ha hagut, i moltes, encara no us heu après que és diu INTERLOCUTÒRIA? Déu n'hi do amb el periodisme català!
Me mondo
Que cobardia!!! Estan avergonzados de sus propias mentiras.
La injustícia espanyola manipulant els casos i patinant continuament ,una vergonya de país
Joan de la Ribera
I no es poden demanar danys i perjudicis al estat Espanyol , per totes les molesties i despeses que comporta estar defensant-se de les Euroordres ara si , ara no.
Andreu
Si-us-plau Sergi, està molt bé esmerzar-se per escriure en català, com en qualsevol idioma, el màxim de correcte possible. Però no cal convertir-se en un antipàtic guardià de l'idioma. Pedagogía tota, talibanisme ni un gram! No tothom ha pogut rebre una correcte inmersió i/o ensenyament del català. Gràcies,
Fart de fachas
Cada día es mes evident la manca imparcialitat de la justicia espanyola, en cuansevol altre païs de la UE Llarena ja estaría responen per prevaricació continuada.
relació sou-resultats..
Amb aquest resultats després de gairebé un any d'instrucció... A qualsevol professional ja l'haurien fotut al carrer a trompades amb menys fracassos..
querencia
Gracias Andreu por defender la lengua catalana sin ser o hacerse antipático. Yo por mi parte leo la prensa de forma gratuita y creo que los subsidios van mayormente a la prensa escrita así que vaya mi agradecimiento a "El Mon" por su buen trabajo.
Sergi i Andreu
Andreu, són periodistes, no gent que opina lliurement en un diari. Si no se sap escriure en català, no es pot escriure en un diari català. Imagina't el mateix en un diari francès, alemany o dels veïns. Sergi, tens tota la raó del món. Els mitjans de comunicació són fonamentals en la defensa de la llengua. Hi ha filòlegs i gent que escriu correctament la nostra llengua. Aquests són els que han de supervisar els texts. Què diria l'amic Andreu si llegís en un diari espanyol: La interlocutoria...
supremo cierre y carcel
supremo tribunal o banda de delibquentes? cierre y carcel para lia malhechores con toga falsa
...
¿Pero no se cansan de hacer el ridículo esta gente?
joan ramon
!! La patata calenta !!!

envia el comentari