El Tribunal Suprem ha decidit obrir judici oral contra la diputada de la CUP Eulàlia Reguant per haver-se negat a respondre a Vox durant el judici del Procés i rel referèndum de l’1-O. Així ho ha informat aquest mateix dilluns la formació anticapitalista a través d’una roda de premsa al Parlament.

Ha estat la mateixa Reguant, segons informa l’Agència Catalana de Notícies, qui ha fet una crida al sobiranisme a utilitzar aquesta causa i la “repressió” que exerceix l’Estat espanyol contra els catalans com un “bumerang” des de la cambra catalana contra l’Estat. La Fiscalia li demana sis mesos de presó i d’inhabilitació per un delicte de desobediència greu per no haver respost les preguntes que volia formular la formació de l’extrema dreta.

Així mateix, el diputat anticapitalista Xavier Pellicer ha explicat que la defensa de Reguant -ara aforada en ser diputada- presentarà un escrit de nul·litat contra el procediment, i també demanarà que el Suprem torni a començar la instrucció d’aquesta causa.

Ja fa almenys dos mesos que Reguant va rebre una notificació que informava que un jutjat de Madrid havia proposat al Tribunal Suprem jutjar-la per fer el sord a la ultradreta. No obstant, la diputada anticapitalista ja va afirmar aquell mes d’octubre que aquesta notificació no va sorprendre perquè “entrava dins” de les seves “previsions”. De totes maneres, la diputada va lamentar la “ingerència” de Vox en un judici sobre el Procés, cosa que va fer “virar encara més” un jutjat que ja s’ubica a la dreta.

Reguant ja va preveure que ella pogués protagonitzar una situació que ja va viure fa temps l’expresident de la Generalitat Quim Torra i que en els darrers dies ha viscut el diputat anticapitalista Pau Juvillà: que la seva acta de diputada estigui en mans de la presidència del Parlament; en aquest cas de Laura Borràs.

Comentaris

  X2 Desembre 20, 2021 | 12:01
  Fora el suprem son de la mateixa corda que vox. Vergonya de la democracia borbonico-franquista
  Ricard Desembre 20, 2021 | 12:35
  Indecència (els en diuen concòrdia) dels castellanistes.
  Vendetta Desembre 20, 2021 | 12:48
  Ara es el moment de dirle al supremo del país vei, ke no el reconeixas y de parla catala en tot moment
  Gonzalo Desembre 20, 2021 | 13:34
  Esta gentuza no sabía que si eres testigo en un juicio estás en la obligación de responder a TODOS los abogados que te pregunten? Solo si eres el acusado, te puedes negar. Y hasta mentir. Pero un testigo no. Debe de responder a todos y NO PUEDE MENTIR. Pero bueno, los laZisnaZis os pasáis las leyes por el forro de vuestros santos cojones. Así os va. Y poco os pasa.
   Hiperventilat Desembre 20, 2021 | 23:46
   Dons li dius això als tricornis i xusmapoles i per cert ja varen ser sancionats per el “supremo” els feixistes, nazis son vostès, les vostres injustes lleis protegeixen als corruptes i torturadors. I ja saps a menjar cua reial.
  Tano Desembre 20, 2021 | 18:38
  Quina poca feina que tenen.
  és el que té ser jutge i part Desembre 20, 2021 | 20:12
  Els de Blanquerna ja han entrat a la presó o encara no.

Nou comentari