El Tribunal Suprem condemna Espanya per no tramitar les sol·licituds d'asil assignades per la UE

És la primera vegada que un tribunal nacional europeu condemna a un país per incomplir el contingent assignat, que en aquest cas va ser de 19.449 persones
Imatge del rescat de centenars de refugiats la matinada del dissabte 9 de juny del 2018
Imatge del rescat de centenars de refugiats la matinada del dissabte 9 de juny del 2018 | ACN

La Sala contenciosa administrativa del Tribunal Suprem ha condemnat a l'Estat espanyol per incomplir parcialment les seves obligacions administratives de tramitació de sol·licituds d'asil de refugiats procedents de Grècia i Itàlia, establertes per la Unió Europea i per les quals es va assignar a Espanya un contingent de 19.449 persones durant dos anys, però només va tramitar-ne un 12,85 per cent. Es tracta de la primera vegada que un tribunal nacional europeu condemna a un estat de la UE per aquest assumpte.

  


L'alt tribunal considera que les decisions comunitàries incomplides -en aquest cas la Decisió 2015/1523 amb vigència des de setembre de 2015 fins a setembre de 2017- sobre mesures provisionals per acollir els sol·licitants d'asil procedents d'Itàlia i Grècia, eren de caràcter vinculant i obligatori, per la qual cosa l'incompliment de les mateixes implica "la condemna de l'Estat espanyol a continuar la tramitació" en els termes previstos pel Consell Europeu.

  

  
Comentaris
Encara no entenc com aguanta la CE a caspanya ,cada dia més endeutada,incompleix totas la normas i lleis , el govern i l,estat reprimeix al seu poble i el borbo i franquisme el té secuestrat .
A
Aprendrà quelcom aquest païs estranger??
Independència judicial
El Tribunal Suprem que esmenta la notícia és l'espanyol, el de Llarena. No és un tribunal estranger que li dóna un pal a un país. És el Tribunal Suprem espanyol el que li dóna un pal al Govern espanyol de Rajoy (no a Espanya). Apreneu d'això secessionistes.

envia el comentari