El Suprem, contra l’indult als condemnats per l’assalt a Blanquerna

El Tribunal Suprem ha informat aquest dilluns en contra de l’indult als condemnats per l’assalt al centre cultural de Blanquerna fa 8 anys, pel qual van ser sentenciats a diferents penes de presó, segons ha avançat El Periódico i han confirmat fonts del Suprem a l’Agència Catalana de Notícies. L’Audiència de Madrid va ordenar la setmana passada que els que no havien demanat la mesura de gràcia ingressessin a presó abans d’un mes, 8 anys després dels fets. Aquell requeriment deixava fora 4 dels condemnats perquè a l’Audiència li constava que 2 havien demanat l’indult, i per a aquests la pena quedava en suspens. Els altres 2 havien fugit, però 1 ja va ser detingut i compleix la pena en un centre penitenciari obert a Madrid. L’altre encara no ha estat localitzat.

Segons indica El Periódico, aquest dilluns el Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) ha explicat, però, que finalment l’ordre d’ingrés a presó es dirigeix contra 8 persones, no 10, perquè la secció 30 de l’Audiència de Madrid té constància que són 4 els condemnats que han demanat l’indult. En tot cas, el mateix rotatiu informa que el Suprem ha informat en contra de l’indult a 7 dels condemnats, Pablo P., Pedro C., Paula M., Juan Pedro C., Javier Marcos A., Víctor D. i Santiago C.

El Tribunal Suprem va emetre el juliol de 2020 una nova sentència, després que el Tribunal Constitucional anul·lés la primera, i va condemnar els ultradretans a penes d’entre 2 anys i 7 mesos i 2 anys i 9 mesos de presó. El cas és que el recurs contra la condemna de quasi tres anys de presó per assaltar la Delegació de la Generalitat a Madrid el 2013 havia suspès l’execució de la pena l’abril passat. Els fets pels quals entraran tots a presó van tenir lloc l’any 2013. Els assaltants neonazis van entrar a la Blanquerna i van fer greus destrosses.

Comentaris

  vendetta Novembre 23, 2021 | 08:38
  jajaaa venga pa dentro ,jojojj, a la ducha us estan esperan
  Gonzalo Novembre 23, 2021 | 10:45
  Pobre gente. Son presos políticos. Los van a encarcelar por sus ideas
  Tornasolados Novembre 23, 2021 | 12:56
  Tornasolado Gonzalo, tornasolado doctor amor extraño, pasen ustedes a una otra mandanga...

Nou comentari