El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Constitucional tria aquest divendres el seu nou president
  • CA

El president en funcions del Tribunal Constitucional, Santiago Martínez-Vares, ha convocat un ple per a aquest divendres per escollir el nou president de l’òrgan i el vicepresident de la cort de garanties. Pedro González-Trevijano és el favorit per assumir el primer càrrec, després que l’òrgan es renovés de manera parcial. Es preveu que aquest ple comenci cap a les cinc de la tarda, i es votarà de manera secreta per escollir els substituts de Juan José González Rivas i Encarnación Roca, segons informa Europa Press. Les fonts consultades per aquesta agència de notícies asseguren que el nou president serà González-Trevijano.

Així mateix, hi ha una norma no escrita en aquest tribunal (així s’ha complert durant els darrers quaranta anys) que diu que la presidència, la vicepresidència i les presidències de les seccions Tercera i Quarta han de ser pels magistrats més veterans del tribunal. Aquestes quatre persones són González-Trevijano i Antonio Narváez, que han estat escollits pel govern espanyol, i Juan Antonio Xiol Ríos i Martínez-Vares, que han estat escollits pel Consell General del Poder Judicial.

Aquestes mateixes fonts consultades per Europa Press asseguren que si González-Trevijano, que està considerat un magistrat conservador, acaba aconseguint la presidència, llavors la vicepresidència seria per a Juan Antonio Xiol, que és més aviat progressista. D’aquesta manera, les dues seccions serien per a Narváez i Martínez-Vares. Si això s’acaba produint d’aquesta manera, la presidència de González-Trevijano s’allargaria fins que caduqui el seu temps com a magistrat del Constitucional, és a dir, el juny del 2022. És a dir que el període que exercirien com a tal hauria de ser relativament curt després d’haver format part del tribunal els nou anys corresponents. La necessitat de fer aquestes eleccions es de a l’acord al qual van arribar el PSOE i el PP, i que va ser avalat per les Corts Generals i el mateix Constitucional, per renovar la cort de garanties dos anys després que caduqués un terç dels seus membres.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Donec Perficiam a novembre 19, 2021 | 10:19
    Donec Perficiam novembre 19, 2021 | 10:19
    El Tribunal de la Santa Inquisició és com la Constitució i com la Transició i com tot el que s'ha fet a Caspaña després del dictador. Tot ben lligat i orquestat por los siglos de los siglos amén i que a Caspaña rància i podrida no canvii res i tot segueixi sent feixista fins d'aquí a tres vides més....piiip Caspaña. Marxem aviat si us plau....
  2. Icona del comentari de: X2 a novembre 19, 2021 | 15:21
    X2 novembre 19, 2021 | 15:21
    Cap novetat, serà un altre franquista feixista, pura porqueria

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa