El Suprem rebutja el recurs de l’hereva d’una encausada pel Tribunal de Comptes

El Tribunal Suprem ha rebutjat pronunciar-se sobre la petició de Chantal Olivé, filla de Maryse Olivé, exdelegada del Govern a França d’anul·lar la fiança que li reclama el Tribunal de Comptes per la responsabilitat comptable de la seva mare en el presumpte ús irregular de fons d’Exteriors i del Consell de la Diplomàcia Pública de Catalunya, el conegut com a Diplocat. En una sentència de 21 de juliol, a la qual ha tingut accés Europa Press, la Secció Quarta de la Sala del Contenciós de l’Alt Tribunal ha acordat declarar la inadmissibilitat del recurs per la seva “falta de competència”. En el marc de la seva resolució, el Suprem ha advertit que pren aquesta decisió “sense perjudici del posterior recurs de cassació que, si escau, procedís quan s’hagi determinat la seva responsabilitat comptable”.

Chantal Olivé, filla de l’exdelegada del Govern a França, Maryse Olivé, morta el 2017, va presentar l’escrit contra l’acta de liquidació provisional del Tribunal de Comptes i contra la provisió de la instructora de l’òrgan fiscalitzador en la qual se li reclama el pagament o el fiançament de 23.924,03 euros. En la seva resposta, el Suprem ha precisat que en la pròpia provisió que s’impugna s’avisa que cap recurs davant la Sala de Justícia del Tribunal de Comptes, que aquesta setmana ha avalat la decisió de la instructora després de desestimar els recursos presentats per altres excàrrecs de la Generalitat de Catalunya.

Els magistrats del Suprem han explicat, en l’acta feta pública per El Periódico d’Espanya, que tenen competència per a resoldre els recursos de cassació i revisió contra les resolucions dictades pel Tribunal de Comptes. La qüestió és que ara com ara, el procediment en l’òrgan fiscalitzador en el qual figura Olivé no ha arribat a la fase d’enjudiciament, per la qual cosa no s’ha dictat sentència encara.

Comentaris

  Ricard Octubre 15, 2021 | 17:39
  Els castellans d'aquest tribunalet són tan macos que volen fer pagar als fills d'un encausat ja traspassat. Jo no tinc paraules per expressar la misèria d'aquests estrangers.
  Carles Octubre 15, 2021 | 22:56
  Els miserables components del TC tant els hi fa que algun encausat hagi traspassat , ho faran pagar als fills i si convé als nets,repeteixo son uns MISERABLES FDGP i quedo curt.
  JordiP Octubre 16, 2021 | 09:34
  La situació és clarament Inquisicional. Aquells anaven a cremar heretges o acusats d'heretgia, sense oblidar que també expoliaven tots els bens del ajusticiat, cosa que deixava la família en la més absoluta misèria. És clar que el factor més interessant és que aquests bens passaven a enriquir l'inquisidor. Raó de més per a aplicar el màxim rigor al procés. Si, a més, recordem que els mètodes d'interrogació permetien obtenir les autoacusacions més disbaratades, ja tenim el quadre complet. Els apalancats del TCu fan el mateix. Sort que no hi ha pena de mort, que si no ...
  JordiP Octubre 16, 2021 | 09:38
  De fet, la canallesca demanda de responsabilitats, económiques o de qualsevol altre naturalesa, a la filla d'una política per una actuació personal de aquesta, és una autèntica put... queno mereix més resposta que ... una bomba, potser? Aquests xoriços sembla que cridin la violència. Perquè no existeix cap altre manera d'oposar-s'hi a les aberrants acusacions i exigències del "tribunal". Els "Siete niños de Écija" eren més honrats i graciables.
  Un de pas Octubre 16, 2021 | 09:59
  Ara és legal jutjar finats? Mira que no fa tant, no se'n van condemnar uns quants perquè no podien ser presents a la vista. Cada dia més aprop de l'edat mitjana... Marxem ja, que fem tard... Salut i República Catalana
  X2 Octubre 16, 2021 | 11:03
  Aquest suprem es per fotre'ls al carrer son gentussa i lladres
  FRAN BCN Octubre 16, 2021 | 11:11
  ..I quina culpa en té la filla? I si.no es indepe...?

Nou comentari