El Tribunal de Comptes investiga els contractes del CIS pel baròmetre del mes d’abril

L’organisme defensa que es van fer complint “escrupolosament amb la legislació vigent

El jutjat d’instrucció 34 de Madrid ha remès al Tribunal de Comptes una denúncia contra José Félix Tezanos, el president del CIS, per si calgués investigar la contractació del baròmetre del mes d’abril sense concurs públic. El jutjat va arxivar la causa penal però va decidir traslladar els fets al tribunal per si hi haguessin responsabilitats comptables. Des del Centre d’Investigacions Sociològiques asseguren en un comunicat que els contractes s’han fet “complint escrupolosament la legislació vigent en el que fa referència als contractes d’emergència”. Una situació que, recorden, es donava durant l’estat d’alarma. També neguen que el contracte per fer enquestes telefòniques es donés a dit i sense demanar diverses ofertes.

“Encara que la legislació no ho exigeix, es van demanar quatre ofertes a quatre empreses amb suficient experiència i capacitat per obrar en aquest àmbit”. Amb l’objectiu, defensen, “d’obtenir la millor oferta en preu, qualitat, terminis i garanties tècniques”.

El CIS assegura que entén que està “dins de les funcions del Tribunal de Comptes procedir a la correcta verificació de tots els comptes públics”. Per això, afegeix, “agrairà que el Tribunal pugui verificar i fer pública, el més aviat possible, la no veracitat de l’acusació”.

Nou comentari