El Tribunal de Comptes fiscalitzarà la despesa del Diplocat entre 2011 i 2017

PP, PSOE i Ciutadans voten junts a la comissió mixta
L'exsecretari general del Diplocat Albert Royo
L'exsecretari general del Diplocat Albert Royo | ACN

La Comissió Mixta de Relacions amb el Tribunal de Comptes –formada per representants del Congrés i del Senat- ha aprovat aquest dimecres una iniciativa del PP perquè aquest organisme fiscalitzi la despesa del Diplocat entre els anys 2011 i 2017. La proposta ha estat aprovada amb els vots del PP, del Grup Socialista i de Ciutadans, mentre que Podem i el PNB s’hi ha oposat. El Diplocat es troba dissolt pel govern espanyol en el marc de les mesures del 155. Els populars volen que l’informe detalli l’ús de diner públic en acció exterior per part de la Generalitat “per internacionalitzar el procés”. El diputat del PP Jordi Roca ha acusat el govern de fer “supremacisme” utilitzant unes exportacions de Catalunya que “ja es produïen abans” i ha demanat que es posi punt i final a les “duplicitats” en aquest cas.


La iniciativa busca que la Generalitat “rendeixi comptes” pels diners que s’han desviat a acció exterior en aquests anys de “malbaratament” de diners públics i de “deslleialtat” als catalans. “Esperem que aquest informe il·lumini aquesta gestió de la Generalitat i ens permeti a tots saber com s’ha utilitzat els nostres diners”, ha afirmat Roca.


La senadora del PNB María Dolores Extano ha expressat la seva oposició i ha recordat que les polítiques del Govern han permès batre rècords d’exportació, i el diputat d’Units podem Joan Mena ha acusat el PP de voler resoldre el conflicte de Catalunya “per la via de la judicialització, la fiscalització i la sanció” i no “per la via de l’acord polític”. La iniciativa, ha afirmat “està dins l’estratègia punitiva del govern de Rajoy contra les institucions catalanes”. 


Per contra, el diputat de Ciutadans Saúl Ramírez ha afirmat que si l’acció exterior del Govern ha estat “meravellosa” la Generalitat “no té res a ocultar”. Ramírez ha recordat que l’acció exterior diplomàtica és competència exclusiva de l’Estat. “El meu grup està a favor de fiscalitzar els fons que puguin suposar un malbaratament dels diners del conjunt de l’Estat”, ha dit.
 

La iniciativa ha obtingut el suport del Grup Socialista. El diputat Antonio Hurtado ha afirmat que la fiscalització “és un mecanisme de garantia de l’Estat de dret”, i la iniciativa busca “tractar de controlar si els recursos públics s’han gestionat de la manera adequada, conforme a la llei per a activitats legals i assumint competències pròpies”. Qualsevol incompliment, ha afirmat, suposa “responsabilitats comptables” per als seus autors que “exigeixen resolucions contundents per part del Tribunal de Comptes per reparar els danys a l’erari públic”. 

Comentaris
Agossarat
Ábalos, és un ganster de la política, regidor a València, sempre ha estat entre bambalines i trinxeres però sense gestionar ni fer una digna oposició. Tan inútil ell i els de la seua corda que van fer perpetuar al monstre de la Rita Barberà. Per no saber ni sabria gestionar un quiosc de llepolies. Odia el valencianisme i el catalanisme polític. Una mena d'Albiol però socialista. Ètica sèptica.
Jordi Comasobirana
I els comptes del PP quan els fiscalitzaran? Caspanya =país de lladres on no hi ha justícia ni se l'espera.
El Tribunal de Comptes fiscalitza ?
No tingui por que no fiscalitzaran a les Embajadas del Reino, no!. Aquí sí que es podrien trobar despeses desmesurades sense justificació. Però és clar estan beneïdes pel Montoro i Cia.
Primer que FISCALITZIN
els seus llepets. Mai la fiscalització s'havia percebut tan semblant a la prevaricació. Hi ha entesos que ho identifiquen així.
Se li gira fina al nou govern però és una gran oportunitat
Enviar als jutjats (que tan agraden a la púrria boinopiteca) totes les mentides i insults que vagin sortin arreu envers Catalunya. Fundar un banc català (adéu Sabadell, adéu Caixa), troba un sistema per premiar les empreses a Catalunya (en forma de rebaixa d'impostos si la seu social es troba aquí, si els seus productes s'etiqueten en català -indirectament potser així a les Espanyes s'espavilaran en etiquetar bé si volen vendre aquÍ-, i anomenar amb el nom del porc els que s'ho mereixen -...
Josep Pedrol
És al Síndic de Comptes a qui correspon fiscalitzar el Diplocat.
españa, cancer terminal
Consejo de estado de chorizos del PP-GURTEL i del PSOE-ERE-GAL, vaya consejo de pernsonas honradas . Com es possible una españa tan demencial, tan troglodita, tan mangante y choriza? i aixó es un Tribunal, vaya verguenza del PARPAL Y SUS MANGANTES
cOMENCEU PER FISCALITZAR LES DESPESES DEL CASTOR, I DESPRES TOTES LES ALTRES DEL PP QUE N'HI UN BON FEIX¡¡
NO CAL QUE PERDEU EL TEMPS EN BUSCAR PROBLEMES EN EL DIPLOCAT, SI,JA SE QUE SI NO TROBEU RES "ELS FABRICAREU"EN SOU UNS EXSPERTS¡¡,MES VAL QUE US DEDIQUEU A ASUMPTES MES IMPORTANTS:EL PAGAMENT AL CASTOR ,PASANT-SE PL FORRO LA SENTENCIA DEL T.C¡¡,ELS MES DE 1000 IMPLOCATS CORRUPTES DEL PP,AH¡¡NO ES CLAR QUE SON DELS VOSTRES OI? O ES QUE VOSALTRES TAMBE SOU A LA LLISTA?

envia el comentari