ERC avança part de les fiances que reclama el Tribunal de Comptes

Esquerra Republicana ha avançat una part de la fiança que demana el Tribunal de Comptes a tots els afectats que tenien responsabilitats al Govern entre 2016 i 2017, segons han explicat fonts republicanes a La Vanguardia. El partit republicà, per tant, ha avalat part de l’import total que demana el Tribunal de Comptes, després que aquest rebutgés els avals de la Generalitat a través de l’Institut Català de Finances. ERC ha avançat “la part corresponent a les despeses imputables” en el moment que es va impulsar el referèndum de l’1 d’Octubre, quan ERC liderava l’acció exterior de la Generalitat. Els han pagat part de la fiança a tots els encausats, no només els excàrrecs del seu partit. Per tant, també l’ha pagada al president Carles Puigdemont.

El Tribunal de Comptes ha decidit rebutjar els avals de l’Institut Català de Finances per cobrir les fiances de 5,4 milions d’euros que es reclamava als excàrrecs del Govern que van participar en l’acció exterior de la Generalitat entre els anys 2011 i 2017. La resolució de la delegada instructora de la causa al Tribunal de Comptes, Esperanza Garcia, a la qual ha tingut accés El Món, argumenta la decisió en cinc pàgines i amb en una interpretació entrada amb calçador de l’article 3 del Codi Civil, la llei de règim jurídic del sector públic i l’exposició de motius del decret llei que va crear el fons de protecció impulsat per la conselleria d’Economia. Tot, perquè veu “culpa greu” dels encausats.

Aquí pots consultar quines quantitats demana el Tribunal de Comptes a cadascun dels encausats per l’acció Exterior del Govern. En total el tribunal els demana 5,4 milions d’euros. 28 encausats es van acollir als avals de l’ICF, mentre que aquests sis no ho van fer: Adam Casals (delegat del Govern a Àustria, 144.048 euros), Albert Carreras (secretari general d’Economia, Finances i Coneixement, 4.518 euros), Francesca Guardiola (delegada del Govern a Dinamarca, 3.200 euros) i Mireia Vidal (interventora de la Generalitat, 3.331.631 euros) van afiançar les quantitats corresponents; i Pere Puig (delegat del Govern a Brussel·les, 1.177 euros) i Luis Bertran (secretari general del departament de Governació i Relacions Institucionals, 5.393 euros) van procedir al reintegrament de la quantitat requerida.

Comentaris

  Vendetta Octubre 15, 2021 | 18:48
  Botiflers processistas anaveu de mentira ells els cacanyols no,
  Doctor Strangelove Octubre 15, 2021 | 19:14
  Pagueu, pagueu! Que només quan us toquen la butxaca toqueu de peus a terra! Doc.
  fat boy Octubre 15, 2021 | 20:37
  Si que ha augmentat el canvi de les monedes de plata.
  kim Octubre 15, 2021 | 22:59
  Això és resoldrà a la taula de negociació fàcilment, estem guanyant ja perquè és evident que el govern espanyol ens té molta por, endavant President Aragonès
  Hermini Octubre 16, 2021 | 11:33
  Ja s'han emprenyat uns quants que anaven contents amb el perjudici que suposa l'actuació de l'estat espanyol. Es veu que els agrada molt que ens fotin quant més millor.

Nou comentari