Tres ajuntaments catalans registrats en una operació anticorrupció

Segons els investigadors, polítics locals de PSOE, PP i Ciutadans haurien arreglat concursos públics de gestió del trànsit rodat. Els ajuntaments de Lleida, Mollet del Vallès i Tiana, entre els escorcollats

 

La policia espanyola ha iniciat aquest dimarts al matí a primera hora una gran operació anticorrupció amb registres a diversos ajuntaments a tot l’Estat per la suposada contractació il·legal d’aplicacions de trànsit, segons informen fonts de la investigació. A l’operatiu de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal i de la Fiscalia Anticorrupció es preveuen detencions a Catalunya, la Comunitat de Madrid, Astúries i Castella i Lleó. Al nostre país, els agents han entrat als ajuntaments de Lleida, Mollet del Vallès i Tiana, on han efectuat registres, i també han requerit documentació als consistoris de Mataró, Montgat, Pineda de Mar, Premià de Mar i Rubí. Al centre de l’operació hi ha l’empresa Aplicacions Gespol, amb seu a Barcelona i filial del grup Sacyr. Els investigadors creuen que l’empresa hauria arreglat concursos públics amb la col·laboració de polítics locals del PSOE, el PP i Ciutadans per l’adjudicació de la instal·lació de semàfors destinats a la pacificació del trànsit a canvi de suborns.

 

Els acusats s’enfrontarien a càrrecs de pertinença a organització criminal, suborn, prevaricació, delicte contra l’administració pública i falsedat documental, entre d’altres. Es preveu que es facin més d’una quarantena de detencions a tot l’Estat.

Nou comentari