Tremosa: "El govern espanyol dóna incentius creixents per a la separació"

“Cada vot al PSC s'usarà en contra de l'ús oficial del català a la UE”, afirma el candidat de CiUA la plaça del Monestir de Santa Maria de Ripoll, que vol ser patrimoni mundial de la UNESCO, el candidat de CiU, Ramon Tremosa, s'ha mostrat convençut que “el govern espanyol dóna incentius racionals creixents als catalans per la separació”. Tremosa ha fet aquestes afirmacions en referència al tancament de Canal 9, les amenaces que està rebent TV3, o la Llei Wert. “Com volen que ens sentim espanyols si prohibeixen la nostra llengua?”, s'ha preguntat.

Tremosa ha advertit també de cara a les eleccions, que “cada vot al PSC estarà utilitzat en contra de la normalització de l’ús del català a Europa”. En aquest sentit, Tremosa està convençut que els diputats socialistes votaran en contra de parlar en català al plenari europeu. “Javi López va el número 6 de 18. Això vol dir que 17 votaran en contra del català, i només un a favor”, ha avisat.

A la capital del Ripollès, bressol del català, el candidat ha insistit en l’ús del català a Europa. “El podríem aconseguir a cost 0. Tenim el suport de molts diputats europeus que saben que el català és una llengua minoritzada”, ha confessat. En aquest punt, ha volgut afegir que “el candidat del PP, Santi Fisas, havia dit coses en aquest sentit en el passat, igual que Martin Schulz, però hem topat amb PP i PSOE”, ha lamentat davant els periodistes.

En contra les declaracions de Matesanz

Tremosa s’ha mostrat totalment en contra de les declaracions que ha fet el director de l’Organització Nacional de Trasplantaments, Rafael Matesanz. El director de l’ONT ha amenaçat que amb la independència, Catalunya no podria respondre a la demanda de trasplantaments. El candidat de CiU l’ha volgut respondre. “Discrepo totalment d’aquesta manipulació grollera que s’ha fet d’aquest tema. Un Estat català podria disposar de tots els impostos que genera Catalunya, que serien uns 16.000 milions d’euros”, ha conclòs.

L'absència de Duran

El candidat de CiU ha evitat posicionar-se i parlar sobre l’absència d’ahir del líder d’Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, en el míting de Lleida per raons de salut. “No he estat al comité electoral i, per tant, no tinc més informació”, ha comentat passant de puntetes sobre el tema.

Comentaris

envia el comentari