El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Tremosa obre la porta a ser candidat de JxCat
  • CA

El conseller d’Empresa, Ramon Tremosa, ha obert la porta a ser candidat de JxCat, si les primàries admeten independents. En un acte telemàtic aquest dimarts de l’agència Intermèdia, Tremosa ha recordat que ell no és militant de cap partit però que no es tanca “a res”. Tot i això, el conseller ha rebaixat les seves pretensions en afirmar després que “encara no toca” abordar el tema perquè “no se n’ha parlat” i “no està sobre la taula”. “No em preocupa, el dia a dia és prou intens”. La direcció de Junts continua treballant en el reglament que ha de regir el sistema de les primàries de cara a les eleccions previstes pel 14 de febrer. D’altra banda, Tremosa aposta per analitzar els pressupostos de l’Estat però sense votar-los “gratis”. “No em tanco a res. I no sé el criteri de JxCat sobre les primàries, ni si independent hi poden concórrer”, ha subratllat Tremosa. Fonts del seu entorn i del propi partit situen el conseller com a possible candidat de Junts a les properes eleccions al Parlament. Cap del departament d’Empresa des dels canvis de Govern fets per Quim Torra a finals d’agost, Tremosa té un perfil tècnic que Junts vol impulsar per fer front al vicepresident i número dos d’ERC, Pere Aragonès -amb qui Tremosa ja s’ha enfrontat a les xarxes socials.

JxCat va aprovar a principis de mes la ponència organitzativa que estableix les primàries com l’eina per escollir els candidats amb llistes obertes. L’executiva n’haurà de confeccionar ara el reglament. Fonts del partit van explicar a l’ACN que s’hi admetran independents, a banda dels afiliats a Junts. El document final, però, encara està en període d’esborranys i no es votarà fins el cap de setmana del 7 i 8 de novembre. Cal apuntar que la gran majoria d’independents de Junts s’han afiliat al partit, i han perdut així la qualitat de ser dirigents sense carnet de cap formació política. I el fet que JxCat admeti independents a les primàries ja ha provocat les crítiques d’alguns dels dirigents que, fins ara, tenien aquesta qualitat però que s’han hagut de donar d’alta de Junts les últimes setmanes. Aquests sectors, consultats per l’ACN, asseguren que se sentien més còmodes sense militar enlloc, tot preservant la categoria d’independents, però que finalment han prioritzat les sigles per activar el nou partit. I ara els molesta que persones alienes a JxCat -com podria ser Tremosa- es puguin apuntar a les primàries.

D’altra banda, el conseller ha afirmat que al seu parer cal analitzar els pressupostos de l’Estat “si hi ha una bona oferta sobre la taula” i ha demanat no tornar a “votar gratis”, en referència a les dues darreres investidures o a les pròrrogues dels estats d’alarma. “Necessitem inversions concretes”, ha dit Tremosa, que considera que “el PNB ens marca el camí”, ja que, ha comentat, aplica un “primer passa per caixa” a canvi dels seus vots. Per altra banda, el conseller ha avisat al govern espanyol que no es pot vincular els 140.000 MEUR de fons europeus a l’aprovació dels pressupostos, ja que aquests diners estan “garantits” independentment si els comptes estan prorrogats o no. “No ens poden llançar aquestes amenaces”, ha assenyalat el conseller.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa