Tremosa celebra l’acord del Brexit, beneficiós per a “una economia exportadora” com la catalana

El conseller d’Empresa i Conseixement, Ramon Tremosa, ha celebrat l’acord assolit entre la Unió Europea i el Regne Unit perquè és “millor aquest acord que l’escenari d’un no acord”. En aquest sentit, s’ha mostrat convençut que l’acord serà positiu per a una economia exportadora com és la catalana. “Un no acord hauria estat un desastre en el sentit que hi hauria hagut automàticament la imposició d’aranzels i una complicació duanera”, ha dit. Durant una visita a l’Aeroport de Lleida-Alguaire, Tremosa també ha destacat el potencial d’aquesta infraestructura en els sectors industrial i aeronàutic i ha exposat la voluntat del Govern de captar aquestes oportunitats de negoci per crear a Lleida-Alguaire nous llocs de treball d’alt valor afegit. Ramon Tremosa ha valorat positivament l’acord del Brexit assolit perquè “un no acord hauria estat un desastre” ja que suposaria la imposició d’aranzels i més dificultats a l’hora d’exportar al Regne Unit. “Tindrem més facilitats per seguir exportant i això permetrà a una economia exportadora com és la catalana evitar rebre un cop seriós com hauria estat una sortida de la Gran Bretanya sense acord amb la Unió Europea”, ha assenyalat el conseller d’Empresa i Coneixement. Així, ha posat de relleu que el Regne Unit “és un gran mercat amb una gran capacitat de compra”.

Durant una visita a les instal·lacions, Ramon Tremosa ha destacat el potencial de Lleida-Alguaire i ha destacat les noves oportunitats industrials que estan apareixent des de la crisi de la covid-19 a l’aeroport lleidatà. El conseller ha remarcat que “l’aviació s’està reinventant, surten moltes oportunitats de negoci i aquí hi ha una infraestructura descongestionada, àgil i flexible amb capacitat d’acollir empreses de formació de pilots, de reparació d’avions, de noves tecnologies d’aviació, de noves formes energètiques aplicades a l’aviació, que poden trobar aquí un gran potencial per córrer”. En aquest sentit, Tremosa ha dit que és interès del Govern “ser àgils i ràpids per captar aquestes oportunitats de negoci per crear a Lleida-Alguaire nous llocs de treball d’alt valor afegit”, cosa que significa “salaris elevats i diversificar l’economia lleidatana, la qual té un potent sector agroalimentari però que pot trobar altres vies de creixement de qualitat en sectors industrials i tecnològicament avançats com és el sector de l’aviació que té Alguaire una infraestructura amb un gran potencial”, ha afegit.

Tremosa ha mantingut aquest dilluns a la tarda una reunió de treball amb el director general d’Aeroports de Catalunya, Jordi Candela; el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, i amb el president de la Taula Estratègica de l’Aeroport i delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, per abordar els plans de futur de l’Aeroport de Lleida-Alguaire.

Nou comentari