Tremosa afirma que la inhabilitació de Torra és inacceptable per Catalunya

"La democràcia serà molt més semblant a la del règim anterior", apunta el conseller d'Empresa i Coneixement

El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha afirmat aquest dijous que “si el poble de Catalunya accepta com si res la inhabilitació del president Torra, llavors la democràcia dels nostres fills serà molt més semblant a la del règim anterior, que no pas a les democràcies avançades”. A l’espera de la resolució del Tribunal Suprem, Tremosa ha assegurat que la decisió de la Junta Electoral Central és un “atac a la democràcia” i ha dit que aquest organisme “no està per sobre” de la figura del president de la Generalitat.

El conseller, que ha fet aquestes declaracions després de reunir-se amb els representants del comitè d’empresa de la companyia Robert Bosch a Vilafranca del Penedès, també ha demanat que es respectin els vots dels catalans, com es va fer al Regne Unit pel referèndum per sortir de la Unió Europea o per la independència d’Escòcia.

Tremosa ha dit que si inhabiliten al president Torra per penjar una pancarta que reclama la llibertat dels presos polítics qualsevol acció del cap de l’executiu que vagi “contra la unitat de la pàtria” podria obrir la porta a repetir un altre procés com l’actual. “Entenem que això és un atac a la democràcia, no passa en cap altra país del món. Les juntes electorals es limiten a verificar que el cens estigui ben fet”, ha subratllat el conseller. I ha remarcat que la Junta Electoral Central no està per damunt de cap president de la Generalitat, atès que, diu, que ho recull la Constitució Espanyola.

Així mateix, ha assenyalat que en el cas que el president Torra sigui inhabilitat,es pot recórrer en l’àmbit europeu. “Ja hem vist vàries vegades que el que s’ha fet a Madrid després es perdia a Brussel·les. Espanya es va comprometre acatar la justícia europea, ja veiem que no ho compleix”, ha manifestat.

Nou comentari