El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Trapero: “L’octubre del 2017 tothom ho hauria pogut fer millor, jo el primer”
  • CA

El Major Josep Lluís Trapero ha parlat per primer cop des de la seva restitució al capdavant dels Mossos d’Esquadra. Durant la seva intervenció, ha reconegut que l’octubre del 2017 es van cometre alguns errors i que “tothom” ho hauria pogut “fer millor”, començant per ell. Trapero ha assegurat que s’esforçarà “per millorar” i que, amb aquest propòsit, ja s’ha posat en contacte amb el general de la Guàrdia Civil i amb el comissari en cap de de la Policia Nacional de Catalunya, així com amb els comandaments d’aquest cos a Madrid: “Els he anunciat la meva voluntat d’anar-los a veure i de posar el cos a disposició perquè puguem treballar i millorar”. Segons ha dit, s’ha trobat “la millor de les respostes”.

Preguntat sobre el sentit de la seva autocrítica, Trapero ha fet referència a les consideracions que va fer durant el seu judici, on ja va entomar un mea culpa, i ha criticat aspectes de caire comunicatiu més que no pas operatiu: “Crec que la meva defensa del cos no va ser ben entesa i que això va provocar una complicació de les relacions personals”. Segons Trapero, la persona al capdavant del Mossos “ha de vetllar” per “cuidar aquestes relacions i aquesta interlocució”. A més, ha dit que el cos va rebre retrets per accions que no estava duent a terme, “com ha demostrat la sentència”, i s’ha emplaçat a millorar la comunicació per no donar lloc a “males interpretacions”. 

Trapero ha reconegut que al principi, quan la Conselleria li va oferir de tornar, va tenir dubtes i que va acabar acceptant perquè el cos forma part de la seva vida i perquè s’ha sentit molt acompanyat en la decisió pels comandaments amb els quals va parlar. El Major ha explicat que aquests tres anys de pausa professional li han servit per “reflexionar” i per “créixer com a persona” i considera que aquest creixement es veurà reflectit en la seva vida professional. 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: josep a desembre 15, 2020 | 00:23
    josep desembre 15, 2020 | 00:23
    aquest homa ja fa temps que està amortitzat. cal refer els cos de mossos, treure els gossos i enviar-los al gulag o a sacrificar-los a la gossera i la resta a expulsar fcse, amb l'ajut del poble i la terra lliure...
    • Icona del comentari de: josep a desembre 15, 2020 | 00:23
      josep desembre 15, 2020 | 00:23
      aquest homa ja fa temps que està amortitzat. cal refer els cos de mossos, treure els gossos i enviar-los al gulag o a sacrificar-los a la gossera i la resta a expulsar fcse, amb l'ajut del poble i la terra lliure...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa