Trapero, condemnat

El tribunal, dividit considera que no hi ha rebel·lió

El major Josep Lluís Trapero, la intendent Teresa Laplana, l’exdirector general de la Policia, Pere Soler, i l’exsecretari general d’Interior, Cèsar Puig, han estat condemnats per desobediència per la seva relació amb el referèndum. La secció primera penal de l’Audiència Nacional, el tribunal format per Concepción Espejel, Francisco Javier Vieira i el ponent Ramon Valcárcel, ha considerat després d’una llarguíssima deliberació que cap dels acusats pot ser condemnat per rebel·lió però sí que hi constata desobediència. 

Així el Tribunal considera que els acusats per part del ministeri públic, van tenir una participació reprovable penalment en relació als fets del 20 de setembre com del Primer d’Octubre de 2017. De fet, no s’ha imposat la tesi del ponent que apostava per l’absolució, i ha guanyat la desobediència. 

La sentència considera que cap dels processats tinguessin una participació directa en la comissió del delicte de sedició per la que van ser condemnats els membres del Govern per Tribunal Suprem. En aquest sentit, no contradiuen la decisió de Manuel Marchena perquè si bé reconeix l’existència de fets punibles, el tribunal no hi veu ni considera acreditat que la seva vinculació directa i determinant pel delicte greu i sí per la desobediència.

Més informació en breu

Nou comentari