Tossa vol posar fi a les vacances gratuïtes dels guàrdies civils al poble

L’antiga caserna va tancar portes el 1997, i des d’aleshores és un complex estival per a agents, tot i que per contracte la finca és propietat del municipi per a usos públics
Una de les torres de la Vila Vella de Tossa de Mar
Una de les torres de la Vila Vella de Tossa de Mar | Alèxia L. Ferret

L’1 de juliol de 1997, la caserna de la Guàrdia Civil de Tossa de Mar posava punt i final als seus serveis. L’ajuntament havia cedit els terrenys per construir la caserna als anys seixanta, amb la condició que quan deixés d’estar en servei passaria a ser propietat del municipi i aquest destinaria la finca a usos públics. Ràpidament aquell complex es va convertir en la residència d'estiu de guàrdies civils, que fins i tot estan en llista d'espera per poder gaudir dels pisos en temporada alta. Però després de molts anys de batallar des de diversos equips de govern per recuperar un edifici que pertanyia al poble per contracte, el 2011 es va aconseguir l’acord de cessió per part de l’Estat. Malauradament, els elevats costos d’adaptació per a dependències municipals –sobretot les entrades, que havien de tenir rampes d’accessibilitat- van fer que no pogués tirar endavant un projecte per ocupar dues plantes de la finca per a serveis municipals. 


 

No s'ha deixat de lluitar en tots aquests anys, però fa nou mesos hi va haver un detonant, l’1-O, que ha fet que el consistori, que encapçala l’alcaldessa Gisela Saladrich, hagi dit “prou” i s’hagi abocat a lluitar novament per recuperar la propietat. I és que l’edifici, que es troba a l’Avinguda Joan Maragall/Ferran Agulló, a la sortida de Tossa cap a Sant Feliu de Guíxols, no només és la residència estival de guàrdies civils des de fa molts anys, sinó que des de dies abans del referèndum i fins al Nadal es va convertir també en la residència de ‘Piolins’ que venien a Catalunya a reprimir ciutadans. 


 

En declaracions a El Món, Gisela Saladrich (Tossa Unida) explica que “durant l’1-O i els mesos posteriors estava ple de guàrdies civils una vintena de cotxes i furgonetes que van viure aquí fins al Nadal, i cada estiu els tenim aquí. Ara bé, vull deixar clar que no han creat cap problema al poble mai, i això que alguns veïns hi van fer cassolades de protesta, però volem que aquest edifici deixi de ser la seva residència estival, perquè pertany al poble i no a la Guàrdia Civil”.

 

Imatge de la platja d'Es Codolar de Tossa de Mar
Imatge de la platja d'Es Codolar de Tossa de Mar | ACN

 

Reconeix que “el fet que l’1-O vinguessin a atonyinar-nos policia espanyola i guàrdia civil va ser molt indignant per al poble i no els volem aquí, però també cal reconèixer que la cessió fa anys que és una lluita del consistori i no és només fruit d'aquesta indignació com a país”. “Amb la repressió de l’1-O no hi ha marxa enrere, ara ja anem a totes per recuperar la finca”, adverteix . Això sí, si els agents volen seguir estiuejant a Tossa, “que ho facin en un hotel, que els tractaran molt bé”. L’objectiu del consistori és “recuperar la caserna per dedicar-la a allò que decideixi el poble en una consulta, que aquesta gent marxi i puguem donar-li l’ús que el poble digui. Per exemple, es poden fer pisos de lloguer, que és una necessitat que tenim, i els pisos ja estan fets”, concreta Saladrich.

Comentaris
Piti
A Benidorm i falte gent
extorsió/abús de poder
Aquesta historia de la guardia civil a Tossa hem recordar l'abús de poder que va fer la dictadura de moltes propietats que se les van fer seves a base d'expropiació donant l'excusa que varen ser DONACIONS!! i el que es trist es que 40 anys despres d'unes de les dictadures mes besties del segle XX, l'exercit encara segueix tenint aquestes propietats com seves; estic parlant del Pazo de Meiras, o a nivell de Catalunya, l'anomenada Casa del capita general de Catalunya a Sant andreu de Llavaneres!
666
Unaol Sol.lució molt més barata ... i productiva : convertir-la en una granja devporcs ! No us sembla ?
Cornuts i pagar .....
Permeteu-me que ho digui clarament : ja n'hi ha per cagar-s'h !!i Ens venen a fotre d'hòsties i els allotgen a cos de rei ? Que vagin , per exemple, a les finques dels Alba que els rebran amb els braços oberts.
Doncs ja cal que hi enviin un bon equip antiplagues...
... que els gossos no solament porten la ràbia
Joan Jaume
Molt bé, que busquin platges a Saragossa o Miranda del Duero !
Claravalls
Fora aquesta xusma.Que se'n vagin al seu país...a cascar avis i nens.Assassins.Fora de Catalunya guarra zivil. Catalunya no és ni serà mai España.//*// Som República.//*//
Ací no pinten res
Ja está dit.
Equiparació de sous
I això no és té en compte a l'hora de voler cobrar el mateix que el Mossos?
Fora policia represora invasora de Catalunya
Sónia-Lucerna(Suïssa)
Fora les forces d'ocupació!!!
Dolors Hierro
Quina vergonya. I tot i aixó encara som els dolents.
ramon rt
La gent podrida, violenta, repressora de les llibertats , no té cabuda a la nostra terra. A la merda aquesta gentussa de Guarra Civil i Porqueria Nacional. Fotem-los fora.
Rufus
No es guanya la vida pegant velletres la civilada per poder pagar-se decentment unes vacances ?
Miner
Haurien de fer com a Palafrugell. La caserna de la Guàrdia Civil va ser demolida, enderrocada, desfeta, i el solar que va quedar ha passat a formar part d'una plaça.
Després d'haver pegat a la població, a sobre hi han de fer vacances gratuïtes???
Ja ho han declarat anualment com a retribucions en espècie en cadascuna de les seves declaracions de renda?? (igual que deuen de fer pels pisos que tenen com habitatge gratuït, evidentment) Ai no, és clar!, ells no són catalans, la llei és una altra per a ells ...
marbosch
I per què no denunciar-ho a hisenda? segur que cap d'ells ho inclou com a gratificació dins la declaració. Ja veuríem que en dirien d'això. Si en Llarena troba que obrir escoles per votar és malversació i corrupció, ja me'n direu que trobaria d'evasió fiscal!
Xeic
Oi que volen cobrar com el mossos, doncs a pagar com els mossos. Prou”xollos” per les forces d’ocupació.
B. B.
D 'acord amb Miner. Enderrocar i espai públic.
Montse
La recuperació immediatament pel poble. Ja n'hi ha prou. A Benidorm falta gent. Aquesta gent sempre abusant del seu poder. Prou ja! Visca la República de Catalunya Salut.
Jose antonio
Als enemics del poble ni aigua. Fora de la nostra terra ja !!
Emv
Quina Vergonya. Mare de Deu????????
Climent
Trobo molt encertada la proposta de l'alcaldesa de destinar-ho a pisos de lloguer. Com que l'ús a què es destina la propietat és el mateix, no caldria gastar-hi gaire, l'acció seria immediata i Tossa en treuria un benefici a l'espera d'un projecte millor.
Antonio
Aquet país falta molte educacio .vaya vocabulario.......
Anna
A Déu el que és de Déu. I al Cèsar el que és del Cèsar. Semba extrany que al segle XXI , encara ens remetem als romans. I diuen que les lleis són per tots????????????
Imperator
Les forces d'ocupacio seguirem ocupant, si mes no, una part molt gran del vostre cervell on domina l'odi i la venjansa.Sou la part podrida dels catalans. La Gran Tractoria.
M R
Axo es una vergonya
Josep de sabadell
Quins cullons, un equipament del poble y utilitzat per uns "emigrants". Ells mateijos fant fora a hosties a qui.ucupa un pis, i ells foten el.mateig sense que ningu els digui res. Vagin a la de merdaaaaa. Xusma!!!

envia el comentari