Torrent tanca el seu viatge al Quebec parlant sobre les polítiques de transparència del Parlament

El president de la cambra catalana participa a un debat de l'Assemblea Plenària de l'APF sobre parlaments a l'era digital

 

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, ha intervingut a l’Assemblea Plenària de l’Assemblea Parlamentària de la Francofonia (APF) durant el debat general sobre bones pràctiques dels Parlaments en l’era digital, tancant així la seva agenda del viatge oficial al Quebec. Amb el debat ha finalitzat la participació de Torrent a l’Assemblea Plenària de l’APF, que s’ha celebrat aquests dies, i durant la qual ha volgut parlar de la situació política a Catalunya i ha mantingut diverses reunions i contactes amb representants de cambres legislatives del món. Torrent ha explicat, durant la seva intervenció, les iniciatives del Parlament de Catalunya en matèria de transparència arran de l’aprovació l’any 2014 de la Llei de transparència, accés a la informació pública i bon govern. En concret, ha destacat el portal de transparència, l’agenda pública dels diputats i el registre de grups d’interès, entre d’altres.

El president ha participat a l’Assemblea des del 8 de juliol, quan va exposar a la Comissió Política de l’APF l’existència de líders polítics “empresonats o a l’exili per les seves idees”. Torrent s’ha reunit amb el president de l’Assemblea Nacional del Quebec i de l’APF, Jacques Chagnon, amb qui va analitzar la situació política al Quebec i a Catalunya. També ha visitat l’Assemblea Nacional amb els dirigents del Partit Quebequès François Gendron, -vicepresident de la cambra- i Carole Poirier -líder parlamentària adjunta de l’oposició. Ha mantingut a més contactes amb la Ministra de Relacions Internacionals del Quebec, Christine St-Pierre; el president de la Regió Europa de l’APF, Jean-Paul Wahl; i el president de la Unió Parlamentària Africana, Cipriano Cassama, entre d’altres. El Parlament forma part de l’APF des del 2008. La cambra catalana va integrar-se aleshores a l’Assemblea, en la que hi ha representats una vuitantena de parlaments.

Nou comentari