El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torrent publicarà al Butlletí del Parlament un “acte equivalent” a la investidura fallida
  • CA

El president del Parlament, Roger Torrent, comunicarà de forma oral al ple del proper dimecres 21 d’octubre que no hi ha candidat a la investidura per substituir el president Quim Torra, una informació que el president de la cambra ja va traslladar a la Mesa i a la Junta de Portaveus aquest dimarts. A més, i tal i com va avançar EL MÓN, publicarà al Butlletí Oficial del Parlament (BOPC) un acte alternatiu a la investidura fallida, que, com van indicar els lletrats de la cambra en un informe, tindrà la validesa necessària perquè s’activi el rellotge electoral de forma oficial. Així ho ha anunciat Torrent en una roda de premsa per explicar els passos que farà la cambra a partir d’ara. Descarta, per tant, la possibilitat de convocar un ple específic, com demanava l’oposició. 

[r:1]

“En la ronda de consultes he constatat la impossibilitat de celebrar un ple d’investidura, perquè no s’ha presentat cap candidat. El dia 21 d’octubre faré una comunicació al ple, la lectura d’una resolució que es publicarà al BOPC el mateix dia 21 per obrir el termini de dos mesos. Si passats els dos mesos no s’ha produït un debat d’investidura, es dissoldrà automàticament el Parlament i se celebraran eleccions el 14 de febrer”, ha explicat Torrent. En el marc del ple del dia 21, abans de la sessió de control al Govern, es farà la comunicació oral al Parlament, donant un torn d’intervenció als grups parlamentaris, ha relatat el president de la cambra. En aquests dos mesos, qualsevol grup parlamentari podria proposar una nova ronda de consultes si consideressin que hi ha un candidat o candidata, i aleshores el president de la cambra valoraria sondejant els grups parlamentaris si aquest candidat té els suports necessaris per convocar una investidura.

[r:2]

Segons el calendari del Parlament, el darrer ple se celebrarà el 15 de desembre, tot i que la llei permet celebrar plens extraordinaris si fos necessari. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa