Torrent reivindica el “pla de xoc” del Govern per combatre l’atur juvenil

El conseller d’Empresa, Roger Torrent, ha defensat el pla de xoc del Govern per combatre l’atur juvenil. “Fem una gran inversió, que té un gran retorn”, ha celebrat Torrent, que ha parlat d’un “èxit col·lectiu” cada vegada que un jove aconsegueix trobar feina. El Govern ajudarà a la contractació de joves menors de 30 anys subvencionant-les. “Ho implementarem amb més de 125 milions d’euros”, ha explicat el conseller, que considera que “un país que aposta per la inserció laboral dels joves és un país més just”.

La taxa d’atur juvenil a Catalunya duplica la mitjana europea, segons les últimes dades publicades per l’Oficina Europea d’Estadística (Eurostat). La mitjana d’atur entre els joves de 15 a 24 anys a la Unió Europea és del 16,9% el 2020, mentre a Catalunya és d’un 34%. La taxa d’atur total també és significativament més alta que la mitjana de la UE. El 2020 Catalunya va registrar una taxa del 12,6,%, mentre que la mitjana europea va ser del 7,1%.

Davant aquesta situació, el Govern ha defensat el seu pla per revertir-la, i s’ha compromès a destinar una part dels pressupostos -per ara encallats- a treballar per la inserció laboral dels joves. En aquest sentit, aquest dilluns el conseller d’Economia, Jaume Giró, va anunciar que els comptes introduiran noves mesures per la igualtat social. En resposta a una interpel·lació del diputat d’En Comú Podem Joan Carles Gallego, que va demanar establir un salari màxim per combatre les desigualtats socials, el conseller Giró va avisar que aquesta mesura podia generar “efectes contraris” als desitjats i assegurar que el Govern en pendria d’altres que es reflectirien als pressupostos.

Els comptes catalans requereixen l’aprovació de tots els partits independentistes per tirar endavant sense recórrer al PSC, que ja s’ha ofert perquè vaticina que la CUP no hi votarà a favor. El conseller d’Economia va assegurar fa uns dies que l’aliança entre Junts per Catalunya ERC és sòlida i es va comprometre a aprovar els pressupostos a principis de novembre. No obstant això, necessita el suport de la CUP per complir el seu propòsit, i la formació de l’esquerra independentista alerta que la negociació està encallada.

Comentaris

  Els Nostres Traïdors Octubre 20, 2021 | 12:46
  Torrent el Traïdor.
  Vergonya vostra Octubre 20, 2021 | 18:14
  Erc estressa a l'independentisme convençut.
  ERCalcuta, la bruticia del junqueras Octubre 21, 2021 | 05:54
  8.000.000 de falsos catalans, la GRAN CATALUNYA INDIGENT DEL JUNQUERAS per la desaparicio definitiva del català. Junqueras un FRANCO REAL. CATALUNYA EL TERRITORI AMB MES DENSITAT DEL MON, TERRORISME ECOLOGIC D'ERC.CALCUTA

Nou comentari