Torrent: "Estic disposat a assumir qualsevol cost però sempre si serveix per avançar"

El president del Parlament avisa que seria una "irresponsabilitat màxima" que se supedités l'estratègia política de tot un moviment a qüestions personals

 

El president del Parlament, Roger Torrent, ha assegurat que està disposat a assumir qualsevol cost però sempre que serveixi per avançar. "Si no, quin sentit té fer gestos estèrils: Fer retòrica?", ha preguntat en una entrevista a l'Ara. A més, ha afegit que la desobediència ha de complir tres requisits: que sigui col·lectiva, que estigui inserida dins d'una opció estratègica i que permeti assolir objectius polítics, com l'1-O. Preguntat per si se sent objecte d'una estratègia de desgast personal, Torrent ha respost que li semblaria "d'una irresponsabilitat màxima" que se supedités l'estratègia política de tot un moviment polític a "qüestions personals o càlculs partidistes".

 

Torrent aposta per una "estratègia conjunta" i ha assenyalat que hi ha diferències de "caràcter retòric" entre JxCat i ERC però que hi ha "opcions àmpliament compartides". Segons el president de la cambra catalana, falta dibuixar l'estratègia que agrupi conceptes i explicar-ho a la ciutadania. D'altra banda, Torrent ha assegurat que la votació coincident amb el PSC a la Mesa per deixar sense efectes la delegació de vot dels diputats processats de JxCat "no prefigura res" i ha afegit que no s'ha arribat a cap acord amb els socialistes. "Nosaltres a la Mesa proposem els temes i cadascú decideix el seu vot", ha argumentat.

 

  

 

Torrent ha reivindicat que és "fonamental" preservar les majories i ho ha considerat "imprescindible" perquè el Govern pugui avançar. "El 21-D vam acceptar participar en les eleccions del 155. Per què? Per preservar la majoria independentista. Per a mi aquella majoria és un tresor, és l'eina fonamental per sostenir el Govern Torra-Aragonès. Hem de fer tot el possible per preservar la majoria independentista", ha remarcat. 

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?