Torrent: “Esperem que el PSOE sigui conseqüent amb el que acordem”

El president del Parlament veu important acordar la data d'eleccions i abordar com plantejar el fi de la legislatura

El president del Parlament, Roger Torrent, ha demanat al PSOE que sigui “conseqüent” amb l’acord amb ERC a canvi de la seva abstenció a la darrera pròrroga de l’estat d’alarma en la votació al Congrés. Després que els socialistes hagin pactat amb Cs perquè votin que sí, Torrent ha manifestat a ‘La Sexta’ que “d’entrada” els republicans respecten tots els acords, i reclamen que també es respectin els seus. “Serem conseqüents amb el que acordem, esperem que el PSOE ho sigui amb el que acorda amb nosaltres”, ha reblat. També ha demanat a JxCat que tingui respecte i no entri en el “mercadeig polític” sobre què s’acorda o no políticament. D’altra banda, Torrent veu “important” que s’acordi en el si del Govern una data d’eleccions.

El president de la cambra ha remarcat que, tot i que la responsabilitat de convocar comicis és del president, Quim Torra, aquest “és un element important com perquè els socis ho parlin i acordin el calendari”, com també ho és acordar com s’afronta el conflicte polític amb l’Estat, i la crisi social que ve, derivada del coronavirus, “en els mesos que queden de legislatura”.

Torrent ha defensat que cal reprendre el diàleg per solucionar el conflicte polític entre Catalunya i l’Estat espanyol i ha insistit que la responsabilitat de “triar si escullen negociació política o opta per pactar amb Cs” és PSOE i Podem.

Nou comentari