L'esbroncada de Torrent a Carrizosa per “haver pressionat els lletrats del Parlament”

L’acta de la Junta de Portaveus recull la batussa entre el president de la cambra i el portaveu de Ciutadans amb el secretari general pel mig
Part de l'acta on es recull l'enganxada de Torrent amb Carrizosa
Part de l'acta on es recull l'enganxada de Torrent amb Carrizosa | Quico Sallés

 

Fa una setmana, es va difondre el malestar de la Junta de Lletrats del Parlament per l’estil del portaveu de Ciutadans, Carlos Carrizosa. Els serveis jurídics de la cambra van expressar en les seves reunions de treball el malestar pel que consideren una pressió excessiva del portaveu unionista a la seva feina. Les actes de la Junta de Portaveus del Parlament, a les que ha tingut accès El Món, demostren aquesta tensió fins al punt que el mateix president Roger Torrent va haver de parar els peus a Carrizosa per la manera amb què es dirigia als serveis jurídics de la cambra. 

 

 

L’acta de la sessió del passat 25 de maig, la reunió número 19 de la Junta de Portaveus, evidencia aquest malestar que es respira amb les maneres de Carrizosa amb els funcionaris parlamentaris. L’acta recull el debat sobre les peticions de reconsideració que els grups i els subgrups parlamentaris de Cs, PSC i PP van presentar contra la delegació del vot del republicà Toni Comin que la Mesa havia acceptat.

 

Un debat que el va encetar Ferran Pedret, portaveu del PSC i Units per Avançar, amb què va defensar que Comin ja no podia delegar el vot perquè no tenia una situació “anàloga” amb els empresonats. Uns arguments que també va defensar el portaveu del PPC, Alejandro Fernández, afegint-se a les explicacions de Pedret. 

 

Però en el torn de Ciutadans, Carrizosa va anar més enllà de sumar-se a l’argumentari socialista. De fet, va expressar que entenia que la Mesa havia actuat de manera “arbitrària i prevaricadora perquè el manteniment de la delegació del vot” podia “afectar el sistema de majories a la cambra”. Una circumstància que considerava de “molta gravetat”. A continuació, i segons en dóna fe l’acta, va renyar els lletrats del Parlament per no dir res sobre la delegació del vot i una virtual prevaricació. “Per últim, retreu al secretari general que ell i els Serveis Jurídics no s’hagin pronunciat sobre aquesta qüestió”, es llegeix a l’acta. 

Unes paraules que no van agradar a Torrent que es va veure obligat a cridar a l’alto a Carrizosa. “El president respon al portaveu del Grup Parlamentari de Ciutadans que no pressioni de la manera que ho ha fet al secretari general -Xavier Muro- i als serveis jurídics de la cambra”, reflecteix l’acta. Torrent va recordar a Carrizosa que allò no eren maneres perquè la decisió de mantenir el vot delegat a Comin no era una decisió definitiva i s’estava a l’espera de conèixer de primera mà la situació jurídica del diputat. Li va demanar calma i el vicepresident primer, Josep Costa, s'ho va afegir posteriorment recordant a Carrizosa que Comin no estava "privat de cap dret com a càrrec electe i els Òrgans del Parlament han de ser respectuosos"

 

Però el portaveu Carrizosa va replicar. Segons l’acta, el diputat unionista “precisa” que “no ha pressionat ni al secretari general ni als serveis jurídics, per haver demanat el seu pronunciament” perquè “entén que és un dret del seu grup parlamentari”. 

 

Acta de la reunió de la Junta de Portaveus

 Comentaris
Jo
El Carrizosa aquest és un feixista fastigós
Núria
Quina plaga aquesta gent de ciutadans. Quan d'odi tenen.
Uns i altres no estan acostumats, els uns a haver d'imposar, els altres a obeir...
Els lletrats de las Cortes espanyoles no es queixen, doncs allà estan al servei dels feixistes i avalen tot el que aquests diguin, però al Parlament de Catalunya, al no trobar els Colono's la mateixa predisposició, s'han d'emprar més a fons... Vegi's estil Carroñoza i companyia.
edu
És un mal educat, el Parlament Català no es mereix tenir parlamentaris tan ordinaris i baixos de cultura i civisme. Al Sr. Carrizosa hauria de passar per una selectivitat.
Frau
Quins collons, ho diu el lider dels que han esborrat la llei i el paper dels lletrats al Parlament... el món al reves...
Angelblau
Sol passar quan vas al Parlament amb excessos de Taberna
Vicenç Ramoneda
Si el tal Huerta, tot un ministre de cultura l'han fotut fora, no es pot fer el mateix aquí?
C'S FORA DEL PARLAMENT,SOCARRIMADA INCLOSA, VOLEM PERSONES DIALOGANTS I CIVILITZADES, ¡¡ PER XULERIA ANEU A ESPANYA I US SENTIREU COM A CASA¡¡
Aquest fanfarò es mereix que l'expulsin del Parlament,qui s'ha cregut que es presionant als lletrats? NO TE CAP MENA DE RESPECTE A RES NI A NINGU¡¡ JA SE'L HAURIA D'HAVER EXPULSAT I PROHIBIR-LI L'ENTRADA, QUAN VA FER EL "XOU "AMB ELS LLAÇOS GROCS¡¡ I AL MATEIX TRACTE A TOTS ELS QUE NO SAPIGUEN COMPORTAR-SE,AMB RESPECTE I EDUCACIÒ¡¡ QUE MARXIN A ESPANYA , A VEURESI ES COMPORTEN D'IGUAL MANERA, AQUI VOLEM PERSONES EDUCADES, DIALOGANTS I CIVILITZADES, NO FANTOTXES, NI .XULOS DE BARRIS BAIXOS¡¡
Aquest Carri amb la pinta ja paga Faria bona parella amb el Zoido arrepenjats a la barra d'una tasca de barri baix.
PBP
El Sr. Carromato, no para, només protestar, a veure quan començen a guanyarse el sou que els pagem.
jakob
Aquest Carrizosa es un autentic hooligan.
No donen per mes
Carrizosa, Arrimadas, Rivera,Girauta...son maleducats, xulos, prepotents, ignorants..pura maldat. La serp del feixisme entre nosaltres. Torra te tota la rao quan diu que hi ha besties entre nosaltres. Ell no parla de cadtellano-parlants en cap moment (llegiu l'article sencer) sino d'intolerants que ens volen aniquilar com a poble.
Elisa
Aquest home es un impresentable, un vulgar camorrista, sembla mentida que aquesta trepa de c's, estiguin al Parlament, fa vergonya!
Impresentable Carrizosa , com tots els seus
El Parlament de Catalunya no és un dels ambients que deu freqüentar aquest fastigós , heu fet be de posar-lo a caldo .
Montserrat
El problema no és del que fa, sinó del que es deixa fer. Nosaltres hauríem d' estar fent República. En comptes d' estar tots els dies discutin amb fascistes que no ens porten en lloc.
ramon rt
Carroñosa, indecente ciudadano ultra-español representante de los valores patrios de Cs, partido podrido, de ideas franquistas y sobre todo, sobre todo, muy anti catalán. Van contra la razón y la gente "normal" con mentiras y mala leche.
Mikalet
Intentan que Catalunya sea la Kale Borroka,no lo conseguiran.Son incendiarios.

envia el comentari