El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torrent es transforma en Le Carré per escriure un llibre sobre el seu espionatge
  • CA

Pegasus. El programa informàtic que suposadament hauria fet servir l’Estat espanyol per espiar líders independentistes és el títol triat per a la primera novel·la de realitat de l’expresident del Parlament, Roger Torrent. Segons l’editorial Ara Llibres, la mateixa d’Oriol Junqueras i Marta Rovira, el llibre de Torrent és un thriller, on narra per “primera vegada el cas d’espionatge al Parlament de Catalunya i treu el vel als mecanismes subterranis de l’actual guerra internacional pel control de la informació”.

“L’espionatge no només consisteix a fer-se amb el control de la informació, també és essencial la subtil demostració d’aquest control, fer explícit el poder. Fer por”, assegura una breu sinopsi del llibre que ja ha filtrat l’editorial. El relat de Torrent és la descripció, segons assegura l’editorial, “de la maquinària conspiradora i corrupta que posa en marxa la lluita pel poder”.

De fet, Torrent explica la seva experiència, ara en mans de la justícia, quan juntament amb Ernest Maragall haurien estat víctimes de l’espionatge, durant el 2019, dels seus terminals mitjançant l’Spyware Pegasus, de l’empresa israeliana NSO Group, que només pot ser adquirit i utilitzat per estats. El cas el van fer públic el 14 de juliol els diaris The Guardian i El País, i el van confirmar les empreses Whatsapp i el grup d’investigació Citizen Lab.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anselmo a març 31, 2021 | 18:08
    Anselmo març 31, 2021 | 18:08
    Jo vull la mateixa medicació que Torrent
  2. Icona del comentari de: Jeroni Munyós a març 31, 2021 | 19:15
    Jeroni Munyós març 31, 2021 | 19:15
    Cap agressió d'Espanya i del xovinisme espanyolista, sense resposta pacífica i no violenta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa