El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torrent: “El nou cicle” post sentència ha d’estar marcat per reforçar les grans majories”
  • CA

El president del Parlament, Roger Torrent, ha defensat que el “nou cicle” que s’obrirà després de la sentència de 1-O ha d’estar marcat pel “reforçament de les grans majories existents”. En declaracions als periodistes després de fer la tradicional ofrena al monument a Rafael Casanova acompanyat de membres de la Mesa, Torrent ha afegit que aquesta gran majoria “que no vol repressió i comparteix una agenda republicana” s’expressarà en la Diada d’enguany. Un Onze de Setembre que, segons ha recordat, per segon any consecutiu se celebra en un context de “moments d’excepcionalitat” amb “presos i exiliats”.

“La Diada tornarà ser cívica, pacífica i democràtica però també reivindicativa. Som un poble inclusiu que estima la llibertat i avui ho tornarem a demostrar”, ha defensat Torrent. Aquest any, segons ha apuntat, la Diada se celebra poc abans que es faci pública la sentència del Tribunal Suprem (TS) de l’1-O.

Torrent també ha tingut paraules de record per l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, que es troba en presó preventiva. “És una vergonya en termes democràtics que estigui a la presó i sigui jutjada. L’únic que va fer és el que hem de fer tots els presidents del Parlament, permetre el debat”, ha afegit. Preguntat per l’himne d’Espanya que s’ha sentit mentre el Govern feia l’ofrena, Torrent s’ha limitat a dir que no li molesta cap himne.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa