El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torrent diu que el discurs de Felip VI mostra la “decadència” del règim del 78
  • CA

El president en funcions del Parlament, Roger Torrent, ha contraposat la figura de Francesc Macià amb la de Felip VI, un monarca que considera que “no pot donar lliçons a ningú” i que ha perdut “tota autoritat moral”. “Sentir-lo parlar de principis ètics posa de manifest la profunda decadència del règim 78, un règim que volem superar i volem construir un futur millor. Avui, la república catalana és més necessària que mai”, ha assegurat en referència al discurs de Nadal del monarca en l’ofrena a la tomba de Macià. Per Torrent, el 2021 haurà de ser l’any de la “reconstrucció” i de “relligar” el país i el moment en què caldrà resoldre la “crisi social i democràtica” amb la perseverança de Macià.Acompanyat de membres de la Mesa, el president en funcions ha assegurat que la monarquia “s’ha d’amagar” quan ve a Catalunya perquè “no és benvinguda al país” després d’haver “avalat” els cops de porra contra la ciutadania en el discurs de 3-O.

Torrent ha tingut un record per Carme Forcadell, els presos i els polítics exiliats, que diu que passaran “vergonyosament” les festes a la presó o a l’exili. Per al president en funcions, la figura de Macià mostra “perseverança” i “lluita per la llibertat”, que és el benestar dels ciutadans. “Aprenem avui i sempre de Macià, especialment aquest 2021, que ha de ser any esperança”, ha reblat en referència a la vacuna contra la covid-19.

Segons el president en funcions, el 2020 ha estat un any “terrible, dolorós i desconcertant”, en què s’han acomiadat “massa conciutadans” i en què hi ha moltes famílies que han patit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa