Torrent diu que el discurs de Felip VI mostra la “decadència” del règim del 78

El president en funcions del Parlament diu que el 2021 ha de ser l'any per resoldre la "crisi social i democràtica"

El president en funcions del Parlament, Roger Torrent, ha contraposat la figura de Francesc Macià amb la de Felip VI, un monarca que considera que “no pot donar lliçons a ningú” i que ha perdut “tota autoritat moral”. “Sentir-lo parlar de principis ètics posa de manifest la profunda decadència del règim 78, un règim que volem superar i volem construir un futur millor. Avui, la república catalana és més necessària que mai”, ha assegurat en referència al discurs de Nadal del monarca en l’ofrena a la tomba de Macià. Per Torrent, el 2021 haurà de ser l’any de la “reconstrucció” i de “relligar” el país i el moment en què caldrà resoldre la “crisi social i democràtica” amb la perseverança de Macià.Acompanyat de membres de la Mesa, el president en funcions ha assegurat que la monarquia “s’ha d’amagar” quan ve a Catalunya perquè “no és benvinguda al país” després d’haver “avalat” els cops de porra contra la ciutadania en el discurs de 3-O.

Torrent ha tingut un record per Carme Forcadell, els presos i els polítics exiliats, que diu que passaran “vergonyosament” les festes a la presó o a l’exili. Per al president en funcions, la figura de Macià mostra “perseverança” i “lluita per la llibertat”, que és el benestar dels ciutadans. “Aprenem avui i sempre de Macià, especialment aquest 2021, que ha de ser any esperança”, ha reblat en referència a la vacuna contra la covid-19.

Segons el president en funcions, el 2020 ha estat un any “terrible, dolorós i desconcertant”, en què s’han acomiadat “massa conciutadans” i en què hi ha moltes famílies que han patit.

Nou comentari