Torrent: "Estic disposat a assumir qualsevol cost però sempre si serveix per avançar"

El president del Parlament avisa que seria una "irresponsabilitat màxima" que se supedités l'estratègia política de tot un moviment a qüestions personals
El president del Parlament, Roger Torrent
El president del Parlament, Roger Torrent | Jordi Borràs

El president del Parlament, Roger Torrent, ha assegurat que està disposat a assumir qualsevol cost però sempre que serveixi per avançar. "Si no, quin sentit té fer gestos estèrils: Fer retòrica?", ha preguntat en una entrevista a l'Ara. A més, ha afegit que la desobediència ha de complir tres requisits: que sigui col·lectiva, que estigui inserida dins d'una opció estratègica i que permeti assolir objectius polítics, com l'1-O. Preguntat per si se sent objecte d'una estratègia de desgast personal, Torrent ha respost que li semblaria "d'una irresponsabilitat màxima" que se supedités l'estratègia política de tot un moviment polític a "qüestions personals o càlculs partidistes".


 

Torrent aposta per una "estratègia conjunta" i ha assenyalat que hi ha diferències de "caràcter retòric" entre JxCat i ERC però que hi ha "opcions àmpliament compartides". Segons el president de la cambra catalana, falta dibuixar l'estratègia que agrupi conceptes i explicar-ho a la ciutadania. D'altra banda, Torrent ha assegurat que la votació coincident amb el PSC a la Mesa per deixar sense efectes la delegació de vot dels diputats processats de JxCat "no prefigura res" i ha afegit que no s'ha arribat a cap acord amb els socialistes. "Nosaltres a la Mesa proposem els temes i cadascú decideix el seu vot", ha argumentat.

  


Torrent ha reivindicat que és "fonamental" preservar les majories i ho ha considerat "imprescindible" perquè el Govern pugui avançar. "El 21-D vam acceptar participar en les eleccions del 155. Per què? Per preservar la majoria independentista. Per a mi aquella majoria és un tresor, és l’eina fonamental per sostenir el Govern Torra-Aragonès. Hem de fer tot el possible per preservar la majoria independentista", ha remarcat. 
Comentaris
fideli
cagacalces...a casa!
Salart
Plegar immediatament, botifler. Això és el què has de fer. Ja vares demostrar lo que eres el gener, fotent el meu vot a la paperera, mal parit¡¡¡ traidor a la terra i a la seva gent.
Toni
Preservar la majoria independentista per a fer què? Perque si no és per aplicar mandat de l'1O no serveix per a res, excepte per pagar-vos el sou estratosferic a vosaltres. Se us veu el llautó de lluny.
Botifler
Doncs jo només us votaré si feu desobediència i porteu la República a casa, si ho feu, en les primeres eleccions al Parlament republicà, us votaré, mentrestant, no.
Maria
Plega! Vés a cuidar les teves nenes.
kiko
Podrien comencar per deixar de reunirse amb el govern espanyol.
Baixcamper
I això no és el què feu a ERC ara mateix? Ets un pinotxo!!!
Jastabé
Bocamoll ! Diu: “el resultat de les eleccions del 21-D són un tresor” uns resultats que aquest senyor i el seu partit van desiboeïr de ben começament, per por a un jutge que no va votar ningú. Com el mateix Sr. Torrent va dir “qui no estigui disposat a arribar fins el final que s’aparti” Doncs aparti’s Sr. Torrent !
Fermi
En Santi Vila 2, si no estimes Catalunya, MARXA i si l'estimes una mica MARXA no volem gent cagada al davant del govern. Ets fals i mentider.
mastuerzo
Torrent alias "el caquitas"..... vaya forma de pasar a la historia ...
ramon
cap catala et te per res. i ralment es veritat no serveixes per res mes que per cobrar. Ets el fidel representant de ERC. Esquerre ja va trair avans de la guerra cuan Companys va proclamar a republica. El Carot va votar en contrra del catala i ara l´espectacle llastimos el doneu vosaltres.
Edgar
Sí, és trist... ja es van perdre unes quantes votacions al no tenir la majoria... però, el que és pitjor, també s'ha perdut la dignitat del càrrec de President del Parlament. Torrent: Si teniu por, si des de l'Estat espanyol t'han amenaçat i teniu por de deixar de veure als teus fills és clar que tens tot el dret de tenir por... però no pots trair a tot un poble. No una, dues vegades. Plega.
Font
Torrent parla de desobeir ... però si aquest dimarts no era qüestió de desobeir, era simplement de no interpretar la llei amb ulls del prevaricador Llarena. Vergonya... amb aquesta gent venuda no anem a cap lloc. ERC ha votat amb el 155! Aquesta és la realitat... ja podeu dir el relat per posar-ho bonic... però això no canviarà el que ha passat.
Doncs ja pots anar plegant maco!
Cagat!
Plega ja!
Fas la mateixa cara del Reietó, xulo, prepotent, d'aquí mano jo i no passareu per damunt meu.
Pedro
Fan tas ma! Ca ga do! Traidor, viva la República Catalana, el President Puigdemont y la CUP!
kodi
carda el camp venut
Joan Carles
Dimiteix JA! Cagat i mentider de merda! I darrera teu el junqueras dels collons, que és qui us està enviant a la paperera de l'història! Botiflers!
Marta
ERC, no gràcies! Mai més tindreu els nostres vots de forma massiva! El Poble no oblida! Us vam perdonar pel 2on tripartit, desprès de castigar-os amb molts vots menys, però aquest cop NO! Aneu amb iceta, indecents.
Joan
Sens dubte avançaríem una mica més amb dos presidents del Parlament de Catalunya empresonats. La cosa cada cop seria més escandalosa. Posar més en evidència Espanya implica avançar.
María Antònia
Mentider; mentides, mentides, mentides,... ets molt mala persona, sou molt mala GENT! Aneu de bons i sou molt pitjors que els de ciudadanos! Però cada día que passa mes ulls oberts, decepcionats amb un partit per culpa dels seus dirigents! Sort que tenim alternatives millors i tenim l'anc que us està traient la careta!
La tova
Mentider Torrent. Vas tenir tres oportunitat per demostrar això que dius i vas fer el contrari. Cagat
El resultat de les enquestes de ser desastros.
ara piulen, quant tinguin els vots s’oblidaràn de les promeses.
error
Fué un error nombrarle presidente del Parlament. Demasiado joven con demasiadas responsabilidades familiares delicadas. Peró cuando no ha sido capaz de cumplir con su obligación, tenia que haber dimitido. Al no hacerlo y traicionar incluso a su partido (Aragonés desconocia la consulta de Torrent a los "juristas"!!!), para mi ya es un traidor a Catalunya. I para siempre. Como Vidal. Ni oblit ni perdó.
Joan Pere
Però si eu votat amb els del 155, això es diu traïció.
Només això
La única cosa que et demanem és que no et caguis.
Núria
No haguessis hagut d'acceptar mai aquest càrrec, et va gran. Si tenies clar que no volies desobeir, no haver acceptat. El mateix oer en Junqueras, si els polítics no estan disposats anar a la presó, en tenen tot el dret, feu oas al costat i arreando. Ara el que no pot ser és que utilitzeu eos nostres vots en contra nostra. Erc mes Psc verginya. ErC ni pisant en Puigdemont de Oresident. Verhinya. Junqueras reunint-se amb els botxins. Perquè? Esteu jugant amb fic. A la presohauriem de 500
Cremada
Ja teniu acord amb els sociates. Esta ben clar. Heu venut a la vostra militància fent el que vol la cúpula i sense tenir en compre els votants del 21D. Feu oena. Torrent, la presidenta Fitcadell va deixar tan alt el càrrec que tu sembkes el garçon du pis.
Francesc
Segueix fent la feina que fas, que encara hi haurà gent que voti ERC. Clar que no t'importa, si no t'endollan, sempre tindràs el PSC o Comuns o Cs...Veien els missatges anteriors es veu que ets una persona molt estimada al teu pais.
Lion
El càrrec et va gran. Plega. No tens cap credibilitat. Desapareix. Ets patetic
lluís
Ara mateix, Torrent, ets el president del parlament i alhora, ara mateix també, ets ja un "cadàver polític" i ERC és, ja ,un partit "zombi". La gent independentista no ens sentim representats ni per tu ni pel teu partit. Visca la República Catalana.
Jaume
Botifler i ademes calsases. Que et moqui la iaia
Josep
Que entén per "avançar"?. Trampós
...SIEGFRIED...
...ROGER...LOS CABRITOS DEL PDCAT(PEDODEGATO) TE QUIEREN EN EL TRULLO...
Joan
El Informe dels "serveis jurídics" del Paralement de 8 de octubre, pone de manifiesto que los letrados estan mas preocupados por cumplir las interlocutorias interpretativas de Llarena, que en defender el estatuto de los diputados electos. Es lo que da sentido a la "sustitucion" o a la "delegación".

envia el comentari