Torrent denuncia la “persecució” del debat polític al Parlament

L'expresident del Parlament, citat per un possible delicte de desobediència, reitera la voluntat de diàleg amb l'Estat

L’expresident del Parlament Roger Torrent ha denunciat la “judicialització de la política i la persecució dels debats i la paraula” a la cambra catalana. Així s’ha expressat l’actual conseller d’Empresa i Ocupació després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) l’hagi citat el proper 15 de setembre per un presumpte delicte de desobediència en permetre dos debats parlamentaris de resolucions sobre la monarquia i l’autodeterminació el novembre del 2019.

Torrent ha argumentat que va fer “allò que pertocava”: “defensar la llibertat d’expressió i el dret a iniciativa parlamentària”. Així, s’ha mostrat “tranquil” i “conscient” de les decisions que va prendre i s’ha reafirmat en què tornaria a prendre “exactament les mateixes”. De fet, el conseller ha assegurat que “fins i tot és tranquil·litzador” poder anar a declarar al TSJC “per defensar la democràcia” i “la veu dels diputats i les diputades”.

Aquest dilluns també han estat citats en la mateixa investigació qui era vicepresident primer de la Mesa del Parlament, Josep Costa; el secretari primer, Eusebi Campdepadrós; i la secretària quarta, Adriana Delgado. Delgado va deixar el càrrec el 26 de novembre del 2019 i va ser substituïda per Rut Ribas.

“Reforça la voluntat de diàleg”

Torrent ha negat que el fet que hagi estat citat durant els dies que es preveu que es reuneixi la taula de diàleg entre el govern català i l’espanyol pugui obstaculitzar la voluntat de diàleg: “En tot cas reforça la voluntat de diàleg com a solució al conflicte polític”, ha indicat, en base al dret a l’autodeterminació i l’amnistia.

Comentaris

  Doctor Strangelove 26/07/2021 6:30 pm
  Un paio que mira a l'infinit només pot ser dues coses: idiota o més idiota! Doc.
   Ona 27/07/2021 12:54 am
   Aquest es desperta una mica tard. Torna a dormir, au.
  La Codorniz de Xurriaca Pallaresa 27/07/2021 12:19 am
  Un paio, que no mira a l´infinit, tant sols pot ser un feixista, molt ruc però feixista.
  Porcs traïdors 27/07/2021 10:16 am
  Ho veus porc traïdor? Desobeir el mandat de les urnes catalanes, per fer-te perdonar per l'amo, i per que vos c9nvenia al vostre partit, no ha servit de res. Només impedir la Independència.

Nou comentari