Torrent denuncia l’existència de presos polítics davant els països francòfons

El president de la cambra catalana alerta els representants de desenes de parlaments que a Espanya es viu "un context de regressió de drets i llibertats fonamentals"

 

El president del Parlament, Roger Torrent, ha denunciat aquest diumenge al Quebec (Canadà) l’empresonament dels dirigents polítics independentistes davant la comissió política de l’Assemblea Parlamentària de la Francofonia (APF). Torrent ha recordat que fa un any la seva predecessora al capdavant de la cambra catalana, Carme Forcadell, ja els va alertar de les “accions judicials” contra càrrecs electes sobiranistes, en la trobada que va mantenir l’APF a Luxemburg. “Ara és a la presó“, ha lamentat Torrent: “És en presó preventiva per haver permès el lliure debat en un parlament democràtic”, ha insistit. El president de la cambra catalana ha dit que el cas de Forcadell “no és aïllat” i ha denunciat que “membres del Govern català i els dirigents de dues de les grans entitats socials del país són empresonats o a l’exili per la defensa de les seves idees“. El president del Parlament ha alertat que a Espanya es viu “un context de regressió de drets i llibertats fonamentals”. Torrent ha intervingut davant de representants de desenes de parlaments estatals i subestatals, com el de França, Canadà, el Quebec, Bèlgica o Suïssa i els ha demanat que “la situació política de Catalunya continuï sent objecte de seguiment”.

Torrent ha assegurat que “des de les institucions” i “des de la societat” catalanes es vol “revertir” la “regressió de drets fonamentals, i substituir la repressió per diàleg polític, negociació i llibertats democràtiques”. Torrent ha explicat que “els darrers mesos s’han dictat ordres de presó contra cantants, per les lletres de les seves cançons, i contra ciutadans pels seus comentaris a les xarxes socials”. El president de la cambra catalana també ha fet referència a l’1 d’octubre: “S’ha reprimit violentament ciutadanes i ciutadans que només volien dipositar un vot en una urna”, ha dit Torrent.

Nou comentari