El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torrent denuncia que JxCAT el vol “desgastar” amb l’escó del president Torra
  • CA

El president del Parlament, Roger Torrent, ha lamentat, en una entrevista al diari Ara, la polèmica entre els independentistes arran de l’escó del president de la Generalitat, Quim Torra, i l’ordre de la JEC perquè se li retiri. Sota el seu criteri, “és una evidència” que gran part de l’enfrontament per aquesta qüestió respon a “un intent de desgastar” la seva figura “per aquesta competència interna del moviment que s’ha viscut durant tota aquesta legislatura”. “Una competència interna que ens ha portat massa vegades a un esquema: o imposició o desgast. O compres directament la meva posició o intento desgastar-te electoralment”, sentencia.

En aquest sentit, ha insistit que “el que és evident és que no és el president del Parlament qui pren o posa actes de diputat”. “De fet, el que hem fet sempre aquí és defensar la condició de president de la Generalitat i preservar l’efectivitat dels acords que es prenen al Parlament de Catalunya”, ha afegit. Amb tot, assegura que el que s’ha viscut durant els darrers anys “és fruit de les circumstàncies però és cert que ens l’independentisme s’ha mirat de reüll en comptes de mirar endavant”. “Per a mi això és un error, perquè el que no podem fer és confondre’ns d’adversari. L’adversari és la repressió de l’Estat que tenim al davant, no el company amb qui compartim objectiu polític”, ha insistit.

Per últim, Torrent creu que amb les eleccions que es convocaran la perspectiva entre els independentistes “pot millorar”. “Crec que són una oportunitat de confrontar estratègies, de debatre-les i de buscar la millor síntesi. Quina és? La que obtingui els vots de la ciutadania”, conclou.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa