Torrent denuncia al Consell d’Europa “la deriva autoritària” d’Espanya

El president de la cambra intervé a la Comissió per al Respecte de les Obligacions i els Compromisos de l'organisme

El president del Parlament, Roger Torrent, ha denunciat al Consell d’Europa la “repressió” de l’Estat, la seva “deriva autoritària” i la judicialització de la política a la cambra i al conjunt de les institucions de Catalunya. Torrent ha intervingut telemàticament aquest dimecres a l’assemblea de la Comissió de seguiment per al Respecte de les Obligacions i els Compromisos dels Estats membres per explicar la situació política de Catalunya sobre els drets fonamentals. En una compareixença posterior, el president ha explicat que a la reunió ha traslladat als representants de la resta de parlaments europeus que l’actitud d’Espanya “limita” drets fonamentals, en una “repressió evident” contra els líders polítics i socials de Catalunya.

A la reunió hi han representat Espanya el president de la delegació, Antonio Gutiérrez; i l’eurodiputat Iván Espinosa de los Monteros (Vox).

El Consell d’Europa defensa la llibertat d’expressió, la llibertat dels mitjans de comunicació, la llibertat de reunió, la igualtat i la protecció de les minories, i en aquest sentit ha fet campanyes sobre qüestions com la protecció de la infància, el discurs de l’odi a internet o els drets del poble gitano, la minoria més nombrosa d’Europa.

El Consell d’Europa ajuda també els estats membres a combatre la corrupció i el terrorisme, i a aplicar les reformes judicials necessàries, i disposa d’un grup d’experts constitucionalistes, reunits en el que es coneix com a Comissió de Venècia, que facilita orientació jurídica a països d’arreu del món.

D’altra banda, el Consell d’Europa promou els drets humans per mitjà de convenis internacionals, com el Conveni per a prevenir i combatre la violència contra les dones i la violència domèstica o el Conveni sobre la ciberdelinqüència: fa el seguiment dels avenços dels estats membres en aquests àmbits i emet recomanacions per mitjà d’organismes de seguiment independents i especialitzats.

Comentaris

  L'OBSERVADOR ASTORAT 28/01/2021 8:29 am
  Tot just ara ho veus? Això està passant des de fa 500 anys!
  jg 27/01/2021 8:32 pm
  ya vuelve a estar bloqueado el chat?
  Jg 27/01/2021 6:24 pm
  Ha propuesto ya sanciones el consejo de Europa?
  Luisnomeacuerdo 27/01/2021 6:18 pm
  Manda huevos que un payaso como este que no es capaz de articular tres palabras seguidas y representante de uno de los movimientos más intolerantes que existe en Europa ,que son los fascistas independentistas golpistas se atreva a dar lecciones. Claro está que le habrán hecho el mismo caso que al resto de lazinazis porque ya los tienen calados afortunadamente. Urge ilegalizar a todos estos partidos. Hora de rebuznar borreguetes grocñordos. Lovox is comming.
   LuisNemo el parado inutil 28/01/2021 8:00 am
   LuisLovoxtomizado, no sirves para trabajar ni para estar escondido... que vamos ha hacer contigo? DONCS GALETES PELS GOSSOS!!!
   Dff 28/01/2021 1:41 am
   Tu p.m.
  Luisnomeacuerdo 27/01/2021 6:13 pm
  Manda huevos que un payaso como este que no es capaz de articular tres palabras seguidas y representante de uno de los movimientos más intolerantes que existe en Europa ,que son los fascistas independentistas golpistas se atreva a dar lecciones. Claro está que le habrán hecho el mismo caso que al resto de lazinazis porque ya los tienen calados afortunadamente. Urge ilegalizar a todos estos partidos. Hora de rebuznar borreguetes grocñordos.
  Pajaritu 27/01/2021 5:42 pm
  ¿Me dice Ud. que el Torrent-e ha denunciado qué...? ¡¡¡ JAJAJAJAJA... JAJAJAJAJA... JAJAJAJAJA !!!
  fideli 27/01/2021 5:30 pm
  tu ets un actor d'això.

Nou comentari