Torrent crida als diputats a no degradar el Parlament

Roldán acusa Riera i Turull de "deshumanitzar" Cs i reclama a Torrent la "mateixa vara de mesurar" per tots els diputats
El president del Parlament, Roger Torrent
El president del Parlament, Roger Torrent | Jordi Borràs

El president del Parlament, Roger Torrent, ha demanat una reflexió aquest divendres els diputats després de diversos "comentaris, expressions i intervencions" que han fet "tots els grups" de la cambra. "Els faig una crida a no degradar aquesta institució, va per tots", ha afegit. Torrent els ha emplaçat a decidir sobre "si volen continuar per aquesta línia i faltar-se al respecte, no només a vostès mateixos, sinó al conjunt de la ciutadania del país que veu determinades expressions", ha afegit. Tot plegat ha passat després d'una nova enganxada, en aquest cas entre la diputada de Cs Lorena Roldán i el de JxCat Pep Riera en llegir una piulada de l'exconseller Jordi Turull des de Lledoners sobre el tracte als presos polítics als centres penitenciaris.

 

El diputat de JxCat hagi llegit la piulada de Turull com a rèplica a la interpel·lació de dijous de Roldán a la consellera de Justícia, Ester Capella, sobre un suposat tracte de favor als dirigents polítics presos. "L'únic privilegi que m'ofereix la presó, tant a Lledoners com a Estremera, és la de conèixer persones que tot i el seu empresonament tenen molta més humanitat i alçada moral que alguns membres del Parlament amb qui he compartit tants moments; prego per no ser mai com ells", deia la piulada de Turull.

 

"Deshumanitzar a l'adversari polític és una tècnica del nacionalisme, primer no et consideren poble de Catalunya, després et deshumanitzen, desposseint-te de la dignitat com a persona; vostè que ha demanat respecte suposo que tindrà la mateixa vara de mesurar", ha assegurat Roldán en demanar a Torrent intervenir al ple per al·lusions. I ha estat en aquest moment quan Torrent ha demanat mantenir la crida al respecte, fer una reflexió, i ha assegurat que seria "contundent" davant de intervencions "degradants".

 

Després de Torrent, Riera també ha demanat intervenir al ple per insistir que no eren paraules seves sinó que havia posat veu a les de Turull. "Si vol disculpes que vagi a la presó i les demani", ha suggerit Riera a Roldán. 

 

Precisament arran de la piulada, poca estona abans, el portaveu parlamentari adjunt del PSC-Units, Ferran Pedret, també havia demanat a Torrent que fes cenyir les intervencions dels diputats a les qüestions de cada debat, d'acord amb el reglament, per evitar més crides a l'ordre.Comentaris
Ramon
El Parlament l'han degradat els anticonvergents en general. Començant per ERC. No és que amb Jordi Pujol el Parlament sigués glòria. Només és que, en comparació, ara allò d'abans sí que ho semblaria. Canvies Parlament per TV3 i aquest post seria igual de vàlid.
LSO
Con la gentuza de ciudadanos ha entrado en el Parlament, basura humana.
Sisco
Sr. Torrent, una mica de c.ll.ns, i fagi respectar el Parlament, el diputat que s´ho salti, fora del hemicicle. Tota aquesta colla de Ciudadanos només han vingut a degradar-ho tot.
patidifuso
Torrent no le llegas a la suela de los zapatos de Carmen Forcadell, pasarás a la historia como Torrent "el caquitas".
STOP AL FEIXISME TORRENT FORA!!!!
El que ha denigrat el Parlament es fa el martir? Vinga Torrentet, ves a cavar els broquils, que al Parlament fas plorar, incult, poca cosa, traidor espanyol!!! Et paga el Carrichoza?
el Torrent no dona la talla
...bé, quasi cap d'erc ni del pdcat, donen la talla...amb tota aquesta gent no es va enlloc...ara, de cobrar, sí que en saben...només el mou això a ells i als seus partits i no parlo dels altres, xq directament són púrria, exceptuant les cup, q elles/s van a part..encara q esperava més acció x part d l cup.
Potser les rialletes d'Arrimadas i Iceta quan Turull va perdre la votació per ser president i ja se sabia que aniria a presó, era un gest d'humanitat i empatia?
Torrent, tens els pebrots de demanar respecte a tothom per igual quan la xoni del parlament es refereix contínuament als presos com a delinqüents comuns, que són a la "trena"? No dónes la talla, Torrent. Per fer el titella com tu, podríem tenir Espinete fent de president. Has permès mil faltes de respecte a C's i PPSC i ara una altra baixada de pantalons. Si tens por, plega.
Torrent no te autoritat
El Sr. Torrent va ser el primer en degradar el Parlament i segrestar els vots dels ciutadans. No te vergonya ni cap mena d'autoritat per imposar-se als fatxes que fan el mateix que va fer ell. Aquest president no val per a res. El millor que podria fer es plegar, ja que el seu partit ERC no ha tingut, ni tindrà la decència de fer-lo fora.

envia el comentari