Torrent creu que qualsevol recurs contra l’ajornament “s’hauria de poder tombar”

El president del Parlament afirma que l'independentisme s'haurà "d'entendre" a partir d'unes "bases noves"

El president del Parlament, Roger Torrent, creu que qualsevol recurs que es pugui presentar en contra de l’ajornament electoral a Catalunya “s’hauria de poder tombar“. Així ho ha assegurat en una entrevista al ‘FAQS’ de TV3, on ha subratllat que si la decisió es judicialitza, s’haurà de tenir en compte “l’aval jurídic i tècnic” perquè la vida dels ciutadans “està en joc“. Torrent ha defensat que els comicis s’haurien pogut fer tenint en compte “els protocols i les mesures”, però que no “convenia” fer-les per “una qüestió de salut”. El president també ha parlat dels pròxims mesos i de l’escenari postelectoral. En aquest sentit, considera que l’independentisme s’haurà “d’entendre” a partir d’unes “bases noves”.

Torrent ha insistit que en el moment de prendre la decisió de l’ajornament electoral tenien sobre la taula tot un seguit de disposicions que ja estaven en marxa. Tot i això van optar per canviar la data dels comicis perquè “tots els criteris tècnics” els deien que era “absolutament aconsellable” fer-les en un altre moment.

Una decisió que el president del Parlament ha recordat que es va prendre amb gran consens per part de la resta de partits, menys el PSC, que es va “desmarcar incomprensiblement“. “Esperaria que tingués més en compte criteris epidemiològics que electoralistes”, ha lamentat Torrent referint-se al candidat dels socialistes i ministre de Sanitat del govern espanyol, Salvador Illa. De fet, Torrent ha remarcat que precisament el seu partit seria el primer interessat a mantenir el 14-F. “Si fos per les enquestes, ERC faria les eleccions ja, però el que hem prioritzat són les vides“, ha defensat.

Una decisió que trasllada la jornada electoral al 30 de maig, una data en què Torrent s’ha mostrat convençut que es podrà dur a terme la cita. Malgrat tot, en tenir un escenari en el qual és complicat “fer previsions a mitjà termini“, Torrent ha apuntat que la taula de partits tindrà una “continuïtat” i que es farà un seguiment del procés electoral segons l’evolució de les dades epidemiològiques.

Finalment, pel que fa a la situació que es pugui dibuixar un cop se celebrin les eleccions, Torrent coincideix amb JxCat en la necessitat de superar el 50% del vot independentista, però avisa que no es tracta d’una “condició definitiva”. D’aquesta manera, creu que s’han de donar també altres condicions. Per això, considera que la campanya electoral pot servir precisament per contraposar propostes. “La nostra estratègia és fruit d’un procés de revisió del que va passar la legislatura passada, d’allò que vam fer bé i d’allò que no”, ha matisat.

Comentaris

  Amb ERC, Franco i Sanchez han triunfat a Catalunya 17/01/2021 12:48 pm
  Democracia ERC, dictadura de putins, maduros i junqueras, autentic fanatis franquistes. Torrent alcaldet de poble residual, tontet cregut, almoina sdieral. SI ETS RUC VOTA ERC, partit de pueblerinos bruts, analfsbets i espanyols
  Erc el genocidi definitiu 17/01/2021 12:02 pm
  Torrent es la VOX D'ECSPAÑA.UNA, UN TRAIDORNAZIONAPL.PSOECIALISTA. VOTAR ERC ES VOTAR EL GENOCIDI DELS CATALANS. ATUREM EL GENOCIDI, FORA JUN1UERASY SUSS OCIATAS
  Andreu 17/01/2021 11:27 am
  Guaota tú, el f d g p traidor s'atrebeix a obrir la boca.
  Bot 17/01/2021 10:46 am
  psicòpata antifa
  Ramon 17/01/2021 10:35 am
  Vaja per déu, amb el morrió no podem veure-li posar eixa cara com de restrenyiment transcendent.
  fideli 17/01/2021 9:36 am
  Colpista. Traïdor
  Marçal 17/01/2021 9:30 am
  Com vas tumbar al Puigdemont President, com vas expulsar de diputat al President Torra? Ets la indecència espanyola, l la indignitat franquista, i la miseria intel.lectual del no.catedratic Ferrovial Junqueras, sempre fent carallotades com Carallot&Rovira2 que es. ERC es ESPAÑA, ES SANCHEZ, ES JUNQUERAS, ES FERROVIAL

Nou comentari