Torrent avisa que l’independentisme no és majoritari a tot el país: “Cal picar pedra”

Marta Rovira assegura que s'ha d'anar a la taula de diàleg sense "renúncies" ni "ingenuïtats"

El president del Parlament, Roger Torrent, ha afirmat que l’independentisme no pot tenir “dues velocitats” amb gent que cregui que ja hi ha majoria social per la república, perquè, segons diu, encara hi ha zones del país on el republicanisme i l’independentisme no són majoritaris. Per això, el republicà ha assenyalat que la feina d’ERC és “picar pedra” perquè “la gran majoria social que es van bastir de l’1 d’Octubre i es va veure als carrers el 3-O sigui definitiva”. Torrent ho ha dit en l’acte de presentació del llibre ‘Tornarem a vèncer’, escrit per Oriol Junqueras i Marta Rovira, celebrat aquest dissabte a Tarragona.

Segons Torrent, el projecte independentista ha d’eixamplar la base i ha de convèncer aquells ciutadans que encara no opten pel republicanisme o l’independentisme, sobretot a les àrees metropolitanes de Barcelona, de Tarragona i del litoral. “Hi ha una part del país on l’independentisme encara no és la realitat del tot, on són independentistes i encara no ho saben. La nostra feina, com hem fet sempre des d’ERC, és picar pedra, anar als barris i places, pràcticament porta per porta, a sumar sensibilitats”, ha expressat el president de la cambra catalana durant la seva intervenció.

“Hem de saber explicar molt bé que la tria és entre una república radicalment democràtica o un règim del 78 que permet la fugida de la monarquia corrupta; entre la república de les oportunitats o el règim que sistemàticament va tombant totes les lleis socials que aprovem al Parlament; o entre la república de la ciutadania o el règim del 78 segrestats pels tribunals i per les clavegueres”, ha manifestat Torrent. El republicà també ha reivindicat l’esperit de l’1 d’Octubre i ha recordat que les urnes van vèncer les porres policials. “L’1-O vam viure dos valors que ens faran guanyar definitivament: d’una banda la determinació -que no només era d’una part de la nostra societat sinó del conjunt-, i la comunió entre les institucions i el carrer, entre els ajuntaments i els seus veïns”, ha completat.

En la seva intervenció, Rovira ha remarcat que s’han d’asseure a la taula de diàleg amb el govern espanyol sense “renúncies” però també sense “ingenuïtats”.

Nou comentari