Torrent apel·la a “l’esperit comunitari” en rebre la Flama del Canigó

El president del Parlament recorda les víctimes de covid-19 i els "presos polítics"

El president del Parlament, Roger Torrent, ha apel·lat a “l’esperit comunitari” en la rebuda de la Flama del Canigó per a “superar el moment complex” generat per la pandèmia de la covid-19 i també a ser “perseverants de la defensa dels drets i les llibertats fonamentals”. Torrent ha reivindicat els “llaços fraternals, lingüístics, culturals, polítics i d’anhels dels Països Catalans” i ha garantit que “cap administració ni cap sentència els podrà esborrar”, després que la setmana passada el TS tombés el decret valencià que establia que les comunicacions amb Catalunya serien en català. “L’esperit comunitari ha de servir per construir de la cendra de les flames un futur millor“, ha continuat.

Per la seva banda, el vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha insistit que se seguiran desitjant ‘bon dia’ amb el País Valencià i les Illes Balears: “Ens sentim nació i poble. Cada dia el seguim reivindicant i construint”, ha afegit.

El manifest, llegit per Mauri i escrit de manera coral per col·lectius que han jugat un paper clau durant la crisi sanitària, reivindica lluitar col·lectivament per un objectiu comú i recorda “la pèrdua de la gent estimada” durant la pandèmia. En l’acte també s’ha recordat l’absència dels “presos polítics”, especialment de l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, i del president d’Òmnium, Jordi Cuixart. També han tingut un record especial per a l’exconseller de Cultura, Lluís Puig, que aquest dimarts compareix davant la justícia belga per l’euroordre després de l’ajornament per la covid-19.

Nou comentari