Torrent alerta que demorar la taula de diàleg seria una “irresponsabilitat”

El president del Parlament creu que a la negociació hi ha d'haver "mecanismes de control per determinar que s'avança"

El president del Parlament, Roger Torrent, ha alertat aquest dimarts a la nit que “totes les parts” han de ser “conscients” del que Catalunya i Espanya es juguen en la taula de diàleg entre els dos governs. “Intentar demorar-la és una irresponsabilitat”, ha dit en una entrevista a la Cadena Ser. Al seu parer, la taula que ha forçat ERC a canvi que Pedro Sánchez pogués ser investit president d’Espanya, “és l’oportunitat per saber quina és l’oferta del PSOE” per a Catalunya. Les declaracions de Torrent arriben hores després que la portaveu del Govern, Meritxell Budó, hagi dit que l’executiu català prioritza garantir l’èxit de la taula per sobre de les dates, com a resposta a la postura d’ERC, que defensa que s’ha de celebrar la setmana vinent. 

El president del Parlament de Catalunya ha reconegut, en aquest sentit, que a la negociació hi ha d’haver “mecanismes de control per determinar que s’avança”. Amb tot, i després de considerar que el mediador és una “figura interessant”, també ha puntualitzat que per a ERC és “prioritari” que la taula de diàleg “comenci a caminar”. A parer de Torrent, el mediador no ha de ser una “excusa” perquè el PSOE “no s’hi assegui”.

Finalment, preguntat per la decisió del Tribunal Constitucional de tornar a instar la fiscalia a investigar-lo per admetre a tràmit una resolució sobre l’autodeterminació, Torrent ha afirmat que el PSOE té una “oportunitat d’or” per “demostrar” que té la voluntat de treure el conflicte polític del pla judicial.

Nou comentari